MMF iz Srbije ide zadovoljan

Izvor: Kurir, 31.Avg.2015, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF iz Srbije ide zadovoljan

BEOGRAD - Misija MMF u sredu završava razgovore sa Vladom Srbije o drugoj reviziji aranžmana iz predostrožnosti, a prema najavama državnih zvaničnika, biće završena pozitivnom ocenom.

Domaću javnost najviše interesuje da li će Fond dati zeleno svetlo za povećanje penzija i plata u javnom sektoru, koliko će korigovati prognozu rasta srpske privrede i da li ispunjavamo preuzete obaveze iz aranžmana. Od misije MMF, koja zvaničnu posetu Beogradu završava 2. septembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << očekuje se i da koriguje prognozu rasta privrede Srbije za 2015. godinu, sa minus jedan na plus 0,5 odsto.

Premijer Aleksandar Vučić protekle nedelje je procenio da će rast BDP iznositi jedan odsto do kraja godine, dok analitičari Sosijete ženeral banke očekuju da će on ići do plus 1,2 odsto, posle prošlogodišnjeg pada od 1,8 odsto. U dosadašnjim aranžmanima Srbije s MMF svaki ustupak je bio uslovljen, tako da se i ovog puta očekuje od te međunarodne finansijske institucije da će zauzvrat tražiti ispunjenje određenih zahteva. Kako je Kurir već pisao, MMF će dozvoliti povećanje plata i penzija, ali će zauzvrat tražiti smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru u 2016. i 2017. za po pet odsto.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.