MMF Srbiji: Povećanje plata i penzija sada nije tema

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2017, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF Srbiji: Povećanje plata i penzija sada nije tema

Šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf izjavio je danas da povećanje plata i penzija sada nije tema i da će se o tome razgovarati tokom naredne posete.

- Povećanje plata i penzija nije sada tema, već ćemo o tome razgovarati prilikom sledeće posete, kada budemo razgovarali o budžetu za narednu godinu - rekao je Ruf novinarima pred početak sastanaka u Narodnoj banci Srbije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />On  je istakao da srpska ekonomija raste, ali i da taj rast mora da bude brži.

- Radimo na tome kako taj rast da ubrzamo i kako da bude koristan za sve građane - istakao je Ruf.

Plenarnim sastankom, održanim danas u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Misija MMF-a, koju predvodi Ruf, boravi u Beogradu od 22. juna do 5. jula povodom sedmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije, a biće obavljene i konsultacije po članu IV Statuta MMF-a.

U okviru sedmog razmatranja aktuelnog stendbaj aranžmana, biće sagledana realizacija obaveza dogovorenih ekonomskim programom, ostvareni rezultati fiskalne politike, kao i mere ekonomske politike koje će biti sprovedene u narednom periodu.

Posebna pažnja u razgovorima biće posvećena sprovođenju sveobuhvatnih strukturnih reformi koje treba da doprinesu daljem otvaranju novih radnih mesta i postizanju održivih i visokih stopa privrednog rasta.

Prethodna, šesta revizija aranžmana odobrena je u decembru prošle godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.