Legendarni glumac odlazi u penziju! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Jun.2017, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni glumac odlazi u penziju! (FOTO)

Jedan od najprepoznatljivijih britanskih glumaca, Danijel Dej Luis, saopštio je da napušta svet glume.

U saopštenju njegove zastupnice Lesli Dart koje je uputila "Verakteiju" navodi se da Dej-Luis (60) "više neće raditi kao glumac" i da je on "neizmerno zahvalan svim saradnicima i publici tokom mnogo godina. Reč je o privtnoj odluci i niti on niti njegovi zastupnici neće dalje komentarisati na ovu temu", dodala je Dartova.

Daniel Day-Lewis announces retirement >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << from acting https://t.co/hjpSN1Ui4J

Povlačenje Dej-Luisa znači da će mu poslednji film biti "Phantom Thread" koji izlazi u decembru, a u kojem on igra modnog dizajnera u Londonu 50-ih godina. Film režira Pol Tomas Anderson.

https://t.co/l0DsjqDq1A #danieldaylewis

Dej Luis je osvojio tri Oskara i još dva puta bio nominovan. Oskare je dobio za filmove "Moje levo stopalo" 1990, "Biće krvi" 2008. i "Linkoln" 2013. Igrao je i u filmovima "Poslednji Mohikanac" (1992), "U ime oca" (1993), "Bokser" (1997), "Bande Njujorka" (2002), "Devet" (2009)...

Čak ni ova izjava ne garantuje da Dej-Luisa više nećemo gledati u novim ulogama. Slične odluke donosili su još neki iz sveta filma, pa su se potom vraćali. Najsvežiji primer je reditelj Stiven Soderberg.

Le comédien Daniel Day-Lewis met un terme à sa carrière https://t.co/EJsqquvkbl — via @lemondefr

I sam Dej-Luis se jednom već povukao iz filma na izvesno vreme, a i poznat je po tome da često pravi višegodišnje pauze između uloga. Nakon snimanja "Boksera" otišao je u "polupenziju" da bi se posvetio svom velikom hobiju, stolarstvu. Preselio se u Firencu gde se zainteresovao i za izradu cipela i čak radio kao šegrt kod Stefana Bemera. Filmu se vratio posle pet godina pauze.

Daniel Day-Lewis Announces Retirement from Acting https://t.co/Y7acJ2Tugn

Dej-Luis je od 1996. u braku sa rediteljkom Rebekom Miler, kćerkom Artura Milera, sa kojom ima dva sina. Godinu dana ranije dobio je sina u vezi sa francuskom glumicom Izabel Ađani.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.