Legenda odlazi u penziju: Šarunas Jasikevičijus završio karijeru

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda odlazi u penziju: Šarunas Jasikevičijus završio karijeru

Čuveni Litvanac odlučio da se oprosti u 38. godini, nakon što je prethodnu sezonu odigrao upravo u šampionu Litvanije.

Zaslužen odmor: Šarunas Jasikevičijus

 

Legendarni litvanski košarkaš Šarunas Jasikevičijus objavio je danas da je završio igračku karijeru i da će od naredne sezone raditi kao pomoćni trener Žalgirisa.

On je u 38. godini odlučio da se oprosti, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što je prethodnu sezonu odigrao upravo u šampionu Litvanije.

 

Tokom bogate karijere igrao je još u Lijetuvos Ritasu, ljubljanskoj Olimpiji, Barseloni, Panatinaikosu, Makabiju, Fenerbahčeu, a oprobao se i u NBA ligi u Indijani i Golden Stejtu.

 

Jasikevičijus je četiri puta osvajao Evroligu (2003, 2004, 2005, 2009), dva puta je proglašavan najboljim igračem Evrope (2004 ,2005), a ima i titule prvaka Grčke, Turske, Litvanije, Španije i Izraela. Sa reprezentacijom Litvanije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju (2000), kao i zlato i bronzu sa Svetskog prvenstva u Švedskoj (2003), odnosno Španiji (2007).
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.