Brajant otišao u penziju, rekord Voriorsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brajant otišao u penziju, rekord Voriorsa

Legendarni igrač Los Andjeles lejkersa Kobi Brajant oprostio se prošle noći od košarke, Golden stejt je oborio rekord Čikago bulsa po broju pobeda u regularnom delu sezonu, a Stefon Kari je preskočio granicu od 400 trojki u karijeri.

LA Lejkersi su u Stejples centru pobedili Jutu sa 101:96, a cela utakmica bila je u znaku Kobija Brajanta.

"Crna mamba" se oprostila od košarke i to na kakav način - postigao je 60 poena.

Brajanta je noćas njegov Stejpl >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centar ispratio onako kako i dolikuje pravoj sportskoj legendi. Pre početka utakmice na parketu se pojavila još jedna legenda Lejkersa i NBA - Medžik Džonson.

"Kobi je najveća zvezda koju je ovaj grad imao u poslednjih 20 godina", rekao je Džonson, dok je cela hala bila na nogama.

Potom su se ređale poruke Stefona Karija, Dvejna Vejda, Dirka Novickog, Pau Gasola, Karmela Entonija, Šakila O'Nila... Svi oni su želeli da kažu šta Kobi Brajant znači i šta je doneo košarci.

Meč je potom počeo, malo sporije, Lejkersima je trebalo vremena da upale mašine, ali onda je "crna mamba" pokazala zašto je jedan od najvećih.

"Ne mogu da verujem koliko brzo je prošlo ovih 20 godina. To je ludo. Mislim da je najvažnije to što smo sve vreme ostali zajedno. Uvek ste mi bili u srcu i, iskreno, to mi je mnogo značilo. Hvala vam od sveg srca. Volim vas, ljudi... Tokom cele karijere sam slušao 'Dodaj mi loptu!', "Dobaci mi'. A, onda, sada ođednom - 'Nemoj da mi dodaješ'", rekao je Brajant posle utakmice.

"Mamba Out", rekao je na kraju Brajant.

Iza Lejkersa je najlošija sezona u istoriji, ali pamtiće se po odlasku Brajanta, tek petog košarkaša u istoriji NBA lige koji je igrao 20 godina i prvog koji je tih 20 godina proveo u jednom klubu.

Brajant je sa Lejkersima osvojio pet šampionskih prstena, dva puta je bio MVP finala, jednom najbolji igrač lige, postigao je 33.643 poena. Pored velikog broja nagrada i trofeja, osvojio je i dve olimpijske zlatne medalje.

"Kobi, Kobi, Kobi", orilo se noćas Stejpl centrom.

Kobi Brajan je ispraćen u legendu.

Golden Stejt srušio rekord Čikaga

Prošlu noć u NBA ligi obeležio je i Golden stejt, koji je sa 125:104 slavio protiv Memfisa i tako upisao 73. pobedu u sezoni i oborio rekord legendarnih Čikago bulsa iz sezone 1995/96. koji su na kraju regularnog dela imali skor od 72/10.

Najbolji igrač današnjice Stefon Kari utakmicu je završio sa 46 poena, postigao je deset trojki i prešao granicu od 400 ubačenih trojki - 402.

"Ovo je odličan način da se završi neverovatan deo regularne sezone. Baš sam rekao momcima da nisam mogao ni da zamislim da rekord može biti oboren. Nisam bio u pravu. Ali, sada ću reći ono što sam rekao pre 20 godina - mislim da ovaj rekord nikad neće biti oboren", rekao je posle utakmice trener Golden stejta Stiv Ker.

U meču protiv Memfisa ponovo je blistao najbolji igrač Voriorsa Stef Kari. Postigao je 46 poena, od čega čak deset trojki. On je tim učinkom preskočio magičnu granicu od 400 postignutih trojki u karijeri. Sada je na brojci 402.

Odmah posle utakmica stigla je i specijalna čestitka Golden stejtu.

"Želim da čestitam Voriorsima na čudesnoj sezoni. Košarka se uvek razvijala, rekordi se obaraju... Bilo je zabavno gledati Voriorse i radujem se svemu što ću tek gledati u plej-ofu", naveo je u svojoj čestitki legendarni Majkl Džordan, koji je svojevremeno do rekorda predvodio Bulse.

Stigla je i čestitka predsednika SAD Baraka Obame.

"Čestitke Voriorsima. Ako je neko morao da obori rekord Bulsa, drago mi je što su to baš oni", naveo je Obama.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.