Knežević: Živimo bolje nego pre pet godina, veće plate i penzije

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2017, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Živimo bolje nego pre pet godina, veće plate i penzije

Ministar privrede Goran Knežević kaže da narod u Srbiji danas živi bolje nego pre pet godina i najavljuje da će ove godine skoro 90 odsto penzionera imati veće penzije nego pre smanjenja.

U intervjuu za današnji "Kurir", on je rekao da mu nije jasno na šta se žali opozicija i da nema mesta priči o neregularnosti predsedničkih izbora na kojima je, kako podseća, bilo preko 2.000 posmatrača, a novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić odneo ubedljivu pobedu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"Pobeda je bila čista, ubedljiva, 400.000 glasova više nego svi drugi kandidati zajedno. Čestitke su stigle sa svih strana sveta, a to što gubitnici ne žele da čestitaju samo pokazuje do čega im je zaista stalo", rekao je Knežević.

Na pitanje kako gleda na proteste studenata i građana, on je ocenio da je svako ko je imao pravo glasa mogao da se izjasni koga želi za predsednika, a da je sada potrebno poštovati volju većine.

"Sada imamo manjinu koja se žali na odluku većine i u jednoj demokratskoj državi takvo izjašnjavanje je normalno. Ali istovremeno mora da se poštuje odluka većine koja je glasala za Vučića i nastavak ovih reformi, kao i da se vodi računa da se protesti događaju u miru i redu", smatra Knežević.

Komentarišući životni standard građana, Knežević je rekao da je Srbiji danas bolje nego pre pet godina zato što ima održivi sistem i zato očekuje veći privredni rast, bolji život građana i povećanje plata i penzija.

Struja je, kako ističe, najjeftinija u okruženju i neće poskupeti naredne tri godine.

"Imamo manje plate i mi smo svesni toga, radimo na tome, ali to ne može da se reši preko noći. Važno je da smo uspeli da se iščupamo, a bili smo na ivici bankrota i da sada imamo stabilne finansije", ističe Knežević.

Što se tiče penzionera, 70 odsto njih ima ista ili veća primanja nego pre i praktično su oštećeni samo oni sa najvišim penzijama, zaključio je Knežević.

"Ove godine očekujemo povećanje penzija, evo već ove godine će maltene 90 odsto penzionera imati veće penzije nego pre smanjenja", navodi on.

Osim toga, odbacuje i tvrdnje da država favorizuje strane privrednike i podseća da je država pre godinu i po dana donela zakon kojim izjednačava status stranog i domaćeg privrednika kako bi imali jednaka prava i da je nedavno izmenila i uredbu za podsticaje kako bi obezbedili i domaćima koji nemaju velike kapacitete da dobiju državna sredstva za ulaganja i sa 100.000 evra i zapošljavanje svega 10 radnika.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.