Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karson: Amerikancima ne može da se dogodi holokaust jer su naoružani

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Ben Karson pravdao se zbog izjave o holokaustu, u kojoj je objasnio da Amerikanci nikada neće doživeti sudbinu Jevreja pod nacističkom Nemačkom jer su naoružani.

Ovaj neurohirurg u penziji odgovarao je juče na pitanja novinara pošto je dan ranije pristalice strožih propisa o nošenju oružja u SAD uporedio sa totalitarnim režimom, poput nacističkog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Karson je izjavio da se holokaust možda ne bi ni dogodio da su Jevreji bili naoružani i tako mogli da se odbrane.

"Hteo sam da kažem da svaka tiranija prvo pokušava da razoruža narod i tačno to se dogodilo Nemačkoj 1930-tih godina", rekao je pravdajući se Karson, koji je prema anketama uoči stranačkih predizbora na drugom mestu, iza Donalda Trampa.

Kako je objasnio, u SAD se to nikada neće dogoditi, jer su Amerikanci naoružani.

Karson je prošlog meseca izazvao reakciju javnosti kada je izjavio da musliman ne bi smeo da bude izabran za američkog predsednika jer islam, kako je ocenio, nije u skladu sa američkim ustavom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Amerikanci neće doživeti holokaust jer su..."

Izvor: B92, 10.Okt.2015

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Ben Karson pravdao se zbog izjave o holokaustu...On je objasnio da Amerikanci nikada neće doživeti sudbinu Jevreja pod nacističkom Nemačkom jer su naoružani...Ovaj neurohirurg u penziji odgovarao je juče na pitanja novinara pošto je dan ranije...

Nastavak na B92...

Amerikancima ne može da se dogodi holokaust

Izvor: Akter, 10.Okt.2015

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Ben Karson pravdao se zbog izjave o holokaustu, u kojoj je objasnio da Amerikanci nikada neće doživeti sudbinu Jevreja pod nacističkom Nemačkom jer su naoružani..Ovaj neurohirurg u penziji odgovarao je juče na pitanja novinara pošto je dan ranije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.