Juta zakazala seriju sa GSV, Pirs odlazi u penziju

Izvor: B92, 01.Maj.2017, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juta zakazala seriju sa GSV, Pirs odlazi u penziju

Košarkaši Jute savladali su ekipu Los Anđeles Klipersa u sedmom meču prve runde plej-of serije Zapadne konferencije – 104:91.

'Džezeri' su u Los Anđelesu slavili sa 4.3 u seriji i izborili plasman u polufinale Zapada, gde ih čekaju Golden Stejt Voriorsi.

Klipersi su samo na startu meča imali blagu prednost i izjednačena borba viđena je u prvom kvartalu koji je zavšen nerešenim rezultatom – 24:24.

–Ipak, gosti u drugoj deonicu preuzimaju vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na odmor odlaze sa 11 poena prednosti.

U nastavku meča Juta je nastavila gde je i stala i u finišu trećeg kvartala stekla novu dvostruku prednost koja je bila i najveća tokom meča + 21.

Trojkom Redika, na nešto više od tri minuta do kraja, Klipersi prilaze na i na osam razlike, probudila se nada u ekipi Doka Riversa, ali je Juta uzvratila preko Džonsona i Hila i ponovo otišla na dvocifrenu prednost.

Do kraja meča uspeli su da zadrže stečenu prednost i posle 4:3 u serijama izbore polufinale Zapada.

U ekipi Jute istakao se Gordon Hejvord sa 26 poena, a pratio ga je Derik Fejvors sa 17 i 11 skokova, dok je isti učinak imao i Džordž Hil.

Kod ’Klipersa’ najefikasniji je bio Džordan koji je ubacio 24 poena, dok je Džamal Kroford dodao 20.

Pol Pirs odigrao je svoju poslednju utakmicu u karijeri, a meč je završio s 13 poena i devet asistencija.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muzika Jute za seriju sa Golden Stejtom, Pirs u penziji

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017

Košarkaši Juta Džeza slavili su u sedmom meču prve runde plej-of serije Zapadne konferencije protiv LA Klipersa 104:91, pa su sa 4:3 ukupno prošli u konferencijsko polufinale gde ih od ranije čekaju Golden Stejt Voriorsi. Svoj poslednji meč u karijeri je igrao i legendarni Pol Pirs...  Najefikasniji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.