Ispovest Rija Ferdinanda posle gubitka supruge: Mnogo sam pio, nisam znao decu da odvedem ni u školu ni kod lekara!

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2017, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest Rija Ferdinanda posle gubitka supruge: ''Mnogo sam pio, nisam znao decu da odvedem ni u školu ni kod lekara!''

Rio Ferdinand je pre nepune dve godine prošao kroz pravi pakao, a Bi-Bi-Si je u svom novom dokumentarcu otkrio tužne detalje njegove sudbine.

Kada je rekao da će na kraju sezone 2014/15 otići u penziju, niko nije ni slutio da će istovremeno njegov kraj karijere postati pakao i zbog smrti Rijove supruge Rebeke.

Ona je izgubila kratku bitku sa kancerom dojke, bolest ju je pojela za manje od tri meseca, a Rio je ostao sam sa troje dece.

Sinovi Lorenc >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Tejt imali su tada devet i šest godina, a kćerka Tija samo četiri, a Rio nije znao šta treba da radi u potpuno stranoj ulozi - oca i majke.

Kao i svakom profesionalnom sportisti, supruga je bila ''žena, majka, kraljica'', pa je tako i Rebeka Ferdinand bila stub ove porodice.

Rio je u početku potegao za čašom, pio je nekoliko meseci, sve dok jednog jutra nije doživeo saobraćajku dok je vozio decu u školu.

''U početku sam mnogo pio. Uspavao bih decu, a onda bih pio do kasno u noć. To je trajalo tri, četiri meseca, sve dok se jednog jutra nisam probudio toliko mamuran da sam izazvao udes'', ispričao je Rio.

On je potom otkrio kako mu je život preko noći postao pakao.

''Nisam znao šta treba da radim, jer je Rebeka sve to radila umesto mene. Moje je bilo samo da igram fudbal, nisam znao ništa oko ovoga. Moja deca su prvi put kasnila u školu jer sam ja imao napad panike usled neznanja šta sve treba da uradim. Deca su mi govorila ''da je mama tu, ovo nam se ne bi događalo''. Bio sam potpuno izgubljen. Nisam znao šta treba da uradim da zakažem deci pregled kod lekara. Tada sam shvatio šta je sve Rebeka radila za nas. Ja nisam bio dovoljno dobar roditelj, nisam znao šta sve to podrazumeva'
', rekao je Ferdinand.

Rio je otkrio da su mu svakodnevne obaveze kao roditelja bila potpuna nepoznanica i da je tada shvatio šta je Rebeka znači za njegovu porodicu.

U jednom momentu je razmišljao i o samoubistvu, odnosno razumeo je ljude koji su to počinili.

''Nekada sam razmišljao – 'Kako neko može da počini samoubistvo? Kako neko može da bude toliko sebičan?'. Ali, sada znam kako im je. Da nisam imao 'mrežu' ljudi oko sebe ili svoju decu – koja su mi bila najveća inspiracija – ne bih mogao da razmišljam ispravno i rezonski''



"Nikada u svom životu nisam ručak napravio. A to su sve stvari koje morate da radite. Jedino što sam radio bila je ta 'trka do škole', ali to nije ništa drugo nego ustajanje deset minuta pre dece. Koju je Rebeka već nahranila, obukla i smestila ih u auto. Kada ste fudbaler ne morate apsolutno ništa da radite – dok ne pređete belu liniju'', otvorio je dušu Rio.

Ipak, kao najteži, ističe se mometan kada je sa Lorencom bio u bolnici, a on na zidu onkološkog odeljenja video zahvalnicu jedne od porodica pacijenata.

"Upitao me je šta je to, a ja sam mu rekao da je to zahvalnica koju porodice ostavljaju doktorima i sestrama – za sve ono što su učinili da im pomognu. Njegov odgovor je bio jako prost – 'Pa, mami nisu pomogli'. Okrenuo se i nastavio ka izlazu",
zaključio je Rio.

Dokumentarni film ''Rio Ferdinand: Biti majka i otac'' biće premijerno emitovan na televiziji Bi-Bi-Si 28. marta i nema sumnje da će izazvati veliku pažnju u fudbalskoj javnosti.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.