Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džek Nikolson u penziji nakon 60 godina karijere

Mislim da je Džek u penzioji. Ne želim govoriti u njegove ime, ali on je puno toga napravio u svojoj karijeri i sada dobro stoji finansijski, rekao je glumac Petar Fonda (76) s kojim je Džek Nikolson glumio u kultnom filmu iz 1969. godine, 'Goli u sedlu'.

"Ponekad ljudi imaju razloge koje ne razumijete, a nije ni na meni da pitam", objasnio je Fonda, prenosi 24sata.hr.

Džek Nikolson (79) je u svojoj 60 godina dugoj karijeri osvojio tri Oskara, dok je bio nominovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za njih 12. Osvojio je i sedam Zlatnih globusa, uključujući i nagradu Cecil B. DeMille 1999. za poseban doprinos filmu.

Glumac je nedavno rekao da mu je starenje pomoglo da 'bude bolji čovjek'.

"Starenjem sam postao bolja osoba, jer sam izgubio moć zavođenja. Stvar je u ravnoteži, samo se trebaš naviknuti da stvari tako stoje", rekao je Nikolson koji je ipak, priznaje, tužan što više nije toliko neodoljiv ženama kao nekada.

Nikolson je takođe priznao da je često sumnjao u sebe.

"Čim bi dobio ulogu, brinuo bih se jesam li ja pravi glumac za to, mogu li to izvesti. Na sva pitanja pokušavam odgovoriti tokom snimanja, na setu", kaže glumac.

Osim u 'Goli u sedlu', Nikolson je ostvario nezaboravne uloge u filmovima 'Kineska četvrt', 'Let iznad kukavičjeg gnijezda', 'Isijavanje', 'Vrijeme nježnosti', 'Gospodin Schmidt' i mnogim drugima.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.