DSS traži da se objavi ugovor sa Fijatom

Izvor: RTS, 27.Avg.2014, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži da se objavi ugovor sa "Fijatom"

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je Vlada Srbije, koja "građanima guli kožu s leđa porezima i umanjenjem plata i penzija", dužna da građanima kaže punu istinu o fabrici "Fijat automobili Srbija" i "štetnom ugovoru" koji je vlada pre nje zaključila.

DSS navodi da taj ugovor budžet Srbije godišnje košta polovinu sredstava planiranih da se prikupe odlukom Vlade o uvođenju takozvanog solidarnog poreza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
DSS tvrdi da je Srbija u posao sa "Fijatom" uložila oko 600 miliona evra i da se svake godine ogromna sredstva iz budžeta prenose kompaniji Fijat automobili Srbija, a da od ovog posla Srbija, umesto da prihoduje, ima nemerljivu štetu.

Kompanija "Fijat automobili Srbija" je prvi put od 2008. tek 2013. godine iskazala neto dobit i to u iznosu od nepunih 10 miliona evra, kaže DSS.

Samo u toj istoj 2013. godini FAS je od Vlade Srbije, tvrdi DSS, dobio više od 50 miliona evra raznih subvencija, donacija i refundacija, a inače je i oslobođen plaćanja električne energije i komunalnih troškova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.