DS: Izjava MMF-a o platama i penzijama

Izvor: Akter, 01.Sep.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Izjava MMF-a o platama i penzijama

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da najava predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda da će se o povećanju plata u javnom sektoru i penzija u Srbiji razgovarati tek u novembru, predstavlja potpunu suprotnost obećanjima predstavnika vlasti u Srbiji

"Dok naši funkcioneri kreiraju i pokušavaju da građanima poture lažnu sliku o napretku i sveopštem procvatu srpske ekonomije, zvaničnici MMF-a govore o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da o obećanom povećanju plata i penzija neće ni biti reči sve do njihove ponovne posete u novembru, da očekuju da će javni dug još rasti, a da polovinu ušteda kojima se Vlada Srbije toliko hvali, predstavlja podbačaj u javnim investicijama", piše u saopštenju DS.

DS navodi da se u današnjoj izjavi šefa misije MMF-a Džejmsa Rufa mogu videti sasvim suprotne stvari od obećanih.

Misija MMF-a danas je pozitivno ocenila rezultate druge revizije stend-baj aranžmana sa Srbijom i najavila da će se o mogućnosti povećanja plata u javnom sektoru i penzija razgovarati u novembru, tokom sledeće, novembarske posete te misije.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

MMF: Rezultati dobri, o povećanjima u novembru

Izvor: VOA, 01.Sep.2015

Ekonomski rezultati koje je postigla Srbija su dobri, poručili su danas predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda, ali će se o povećanju penzija i plata u javnom sektoru razgovarati tek u novembru..Delegacija MMF-a će tek razmotriti povećanje plata i penzija prilikom narednih razgovora u novembru,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.