Crna Gora: Penzije neće biti manje 2015.

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Penzije neće biti manje 2015.

Penzije u Crnoj Gori 2015. godine neće biti umanjene, saopštio je danas ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković.

Prenevši takvu odluku Vlade, Bošković je novinarima rekao da bi penzije, na osnovu trenutnih ekonomskih parametara, od 1. Januara iduće godine morale biti umanjene 0,48 odsto, ali da će Vlada pripremiti izmene zakona koje bi to onemogućile.

Bošković je, ipak, upozorio da se mora tražiti "održivi model" usklađivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << penzija, jer, kako je objasnio, pritisak na Fond penzijsko-invalidskog osiguranja je veliki.

Od 2004. do 2012. godine izdaci države za penzije porasli su 178 odsto, od čega se 123 odsto odnosi na porast samih penzija, a 55 odsto na porast broja penzionera, naveo je Bošković.

Predviđeno je da crnogorski Fond PIO u ovoj godini za penzije isplati 401 milion evra, 66 miliona evra više nego pre četiri godine. Deficit penzijskog Fonda Crne Gore u ovoj godini, prema rečima Boškovića, iznosiće 36,5 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.