Cipras: Pokušaćemo da ne smanjujemo penzije

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Pokušaćemo da ne smanjujemo penzije

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas poslanicima svoje levičarske stranke "Siriza" da će Vlada učiniti sve što može da izbegne dodatno smanjivanje penzija.

"Učinićemo sve što možemo da zaštitimo penzije od dodatnih bolnih rezova, a pokušaćemo da istovremeno osiguramo da sistem bude održiv predlaganjem potpuno novog sistema", rekao je Cipras, ali nije naveo više detalja.

Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << levičarska Vlada već je podigla starosnu granicu za odlazak u penziju, povećala doprinose za zdravstvo i ukinula većinu beneficija za penzionere kako bi dobila obećanu finansijsku pomoć od evropskih kreditora.

Atina treba da sprovede još dublje reforme do kraja godine kako bi opterećeni penzioni sistem ponovo bio održiv, uključujući spajanje nekoliko penzionih fondova u jedan i ukidanje dodataka na penzije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.