Čavić o povratku Felpsa: U pitanju je kriza identiteta

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić o povratku Felpsa: U pitanju je kriza identiteta

Majkl Felps se vraća u bazen. Najtrofejniji sportista u istoriji olimpijskih igara sa 22 medalje od toga čak 18 zlatnih odlučio je da se aktivira iz „penzije“ u koju je otišao posle Igara u Londonu 2012. godinu.
Prvu trku imaće na mitingu u gradu Mesa u Arizoni od 24. do 26. aprila, a glavni cilj su mu naravno Olimpijske igre u Rio de Žaneiru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << za dve godine.
Povratak „vanzemaljca iz Baltimora“ zatalasala je vode u plivačkom svetu. Najpozvaniji da govori o povratku najboljeg svih vremena je najbolji srpski plivač u istoriji Milorad Čavić. Višestruki svetski i evropski šampion , olimpijski vicešampion i aktuelni evropski rekorder na 100 delfin.
Obračun Čavića i Felpsa na 100 delfin na Olimpijskim igrama u Pekingu koju je odlučila stotinka u korist Felpsa, iako snimak po mnogima govori drugačije, važi za jednu od najuzbudljivijih trka ikada viđenih.
Da li ste iznenađeni povratkom Majkla Felpsa?
Iskreno za mene Felpsov povratak nije iznenađenje. Razlog nije potreba za dokazivanjem, jer on sa 18 olimpijskih zlata nema nikome više ništa da dokazuje. Mislim da je kod njega u pitanju kriza identiteta. Plivanje mu je bilo ceo život i kada je završio karijeru nije mogao da se snađe u novim okolnostima. Bio je u centru pažnje, osvajao medalje, a onda je odjednom sve to prestalo. Velika je to promena i Felps očigledno tu nije mogao da se snađe.
Da li će njegov povratak uticati da se možda i vi ponovo nađete u bazenu?
Male su šanse za to. Najveću krizu sam imao tokom Svetskog prvenstva u Barseloni prošle godine. Sada već imam klub „Akademiju Milorad Čavić“ u Kragujevcu, butik „H2O“ šop i sve su to stvari koje me ispunjavaju. I kada bih se vratio fokusirao bih se na 100 kraul, jer zbog problema sa leđima ne bih mogao da se posvetim delfinu – rekao je i Čavić, a onda dodao – Ipak trebalo bi mi godinu dana da se vratim u stanje da mogu ozbiljno da treniram. To znači da bih 2015. imao samo godinu dana se spremim za Rio. Nije realna priča. Ko zna možda se odlučim za Tokio 2020. godine – uz osmeh je završio Milorad Čavić.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.