Bez potvrde o upisu nema porodične penzije

Izvor: RTS, 20.Okt.2014, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez potvrde o upisu nema porodične penzije

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podsetio je studente - korisnike porodičnih penzija da do kraja oktobra treba da dostave nadležnim filijalama Fonda PIO potvrde o upisu nove školske godine.

PIO fond ukazuje studentima da je na potvrdama potrebno upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija, a da se potvrde mogu doneti lično ili poslati poštom. Dostavljanjem školske potvrde isplata penzija će se redovno nastaviti, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

U slučaju da se školske potvrde ne dostave na vreme privremeno će biti obustavljena isplata, sve dok ne dokažu da su upisali godinu, navedeno je u saopštenju.

Pravo na porodičnu penziju imaju studenti do diplomiranja, a najkasnije do navršene 26. godine života, bez obzira na to da li se njihovo obrazovanje finansira iz budžeta ili student sam finansira obrazovanje na teritoriji Republike Srbije.

Pravo na penziju imaju i apsolventi kojima je apsolventski status utvrđen u godini za koju dostavljaju školsku potvrdu.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Nova godina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.