Izvor: Press, 21.Nov.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASNS se protivi smanjenju zarada u zdravstvu

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite ASNS protivi se umanjenju zarada za zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.
"Zarade u zdravstvu nisu povećavane od 2008. godine. Svesni smo teške ekonomske situacije u zemlji, ali smatramo da postoje i drugi načini i mehanizmi za rešavanje problema, a ne da rešenje bude udarac na najosetljivije kao što je zdravstvo", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tog sindikata.

Iz ASNS poručuju da će smanjenje zarada dovesti do umanjenja penzija zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti pri odlasku u penziju, a, kako kažu, dovedena je u pitanje već narušena egzistencija porodica.

"Upozoravamo nadležne da ovakvi potezi podstiču korupciju u zdravstvu i da će se nezadovoljstvo zaposlenih odraziti i na rad sa pacijentima", poručuju iz tog sindikata.

GO ASNS Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite poziva sve pogođene ovim merama da im se pridruže u iznalaženjima alternativnih rešenja, a da to ne bude umanjenje zarada.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.