E to se zove penzija: 70 godina poštar nosi ček

Izvor: B92, 26.Jul.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E to se zove penzija: 70 godina poštar nosi ček

Beograd -- Najstarija penzionerka je iz Beograda a u penziju je otišla godinu posle završetka Drugog svetskog rata, davne 1946. Godine.

Poštar sa penzijom na njena vrata zvoni punih sedam decenija, pišu Večernje novosti.

Ona je učesnica Narodnooslobodilačkog rata, a svoj penzioni ček je zaslužila kao invalid i trenutno je korisnica koja najduže od svih penzionera uživa u penziji.

“Prva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri penzionera koja najduže primaju penziju su iz Beograda, Šapca i Niša”, kažu u fondu "PIO".

U pitanju su jedan korisnik invalidske i dva porodične penzije. Sa druge strane, na ovom spisku je i pet korisnika rođenih početkom prošlog veka. Oni su ujedno i najstariji penzioneri u Srbiji.

Najstariji penzioner ima 108 godina, za njim je samo godinu dana mlađi, a na listi su i tri korisnika rođena 1912. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najstarija penzionerka u Srbiji prima penziju već 70 godina

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2017

Najstarija penzionerka je iz Beograda a u penziju je otišla godinu posle završetka Drugog svetskog rata, davne 1946. godine...Poštar sa penzijom na njena vrata zvoni punih sedam decenija, pišu "Novosti". Ona je učesnica Narodnooslobodilačkog rata, a svoj penzioni ček je zaslužila kao invalid...

Nastavak na Radio 021...

Najstariji srpski penzioner ima 108 godina

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2017

U našoj zemlji ima nekoliko korisnika koji penziju primaju punih sedam decenija. Jedna Beograđanka, učesnica NOR-a, uživa u penzionerskim danima još od davne 1946. godine JOŠ davne 1946. godine u penziju je otišla jedna Beograđanka i poštar na njena vrata zvoni punih sedam...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.