Zašto NBS koči PayPal?

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Okt.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto NBS koči PayPal?

PayPal je posle četiri dana obustavio prijem novca u Srbiju, a iz naše zemlje moguće je obavljati samo plaćanja ka inostranstvu.

Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta ukazuje da je prethodnih dana bio moguć prijem novca, ali da je juče ta opcija PayPala obustavljena.

"Zvaničnici PayPala su shvatili da bi korisnici ovog servisa u Srbiji kršili Zakon o deviznom poslovanju, a što >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << je i Narodna banka u svom saopštenju i potvrdila i doneli su odluku da se obustavi prijem novca", ističe Zoran Torbica, apelujući da se što pre izmeni Zakon o deviznom poslovanju.

Prethodnih dana, PayPal je svim korisnicima koji su dobili uplatu, stornirao i obavio povraćaj novca pošiljaocima.

I Darko Vidić, direktor internet servisa koji se bavi dizajnom, ukazuje da trenutno nije moguće nikakvo primanje novca ni iz inostranstva.

"Najveći krivac za to, po mom mišljenju, jesu država i NBS koji imaju propise iz 16. veka i oni bi morali što pre da prilagode svoje zakone modernom dobu i modernom poslovanju", ukazuje Vidić.

U Narodnoj banci to kategorično odbijaju i kažu da informacija da PayPal ne može da posluje u Srbiji nije tačna i da eventualne prepreke uvođenju servisa prijema novca ne mogu da se dovedu u vezu sa navodnim ograničenjima koja nameću domaći propisi.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.