U Srbiju stižu Google, PayPal, Amazon!

Izvor: Press, 23.Feb.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiju stižu Google, PayPal, Amazon!

Premijeri zemalja jugoistočne Evrope i predstavnici najuspešnijih svetskih kompanija, poput Googlea, PayPala, Amazona i drugih, okupiće se u martu u Beogradu na Investicionoj konferenciji, koju organizuje Američka privredna komora.
Izvršna direktorka AmCham Maja Piščević ističe da ovom regionalnom inicijativom AmCham želi da "pokrije" jugoistočnu Evropu, što je tržište od oko 60 miliona stanovnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
"To je, čak i za jako ozbiljne investitore iz svih delova sveta, više nego zanimljiv deo kolača i tržište na kojem mogu da ostvare neke od najvećih projekata", ocenila je Piščevićeva za Tanjug, a prenosi RTS.

Prema njenim rečima, za Američku privrednu komoru, kao nosioca inicijative i organizatora ovog skupa, pod nazivom "Nova jugoistočna Evropa", veoma je značajna podrška premijera Srbije Aleksandra Vučuća, koji će biti domaćin predsednicima vlada zemalja Jugoistočne Evrope.

Pored premijera, očekuje se i dolazak predstavnika oko 300 svetskih kompanija. "Sa sigurnošću mogu da potvrdim dolazak visokih predstavnika Amazona, Googlea i PayPala, i još nekoliko kompanija, kojima želimo da predstavimo Srbiju, ali i čitav region", navodi ona.

Piščevićeva je uverena da je ono što "preporučuje" Srbiju, ali i region, kao atraktivnu investicionu destinaciju talenat i znanje ljudi.



"To je veliki potencijal, pored onih geostrateških, i potencijala za ulaganja u autoindustriju, turizam, proizvodnju hrane, informacione tehnologije... Znanje je jako bitno i na to želimo da se fokusiramo i na ovoj konferenciji", ističe Piščevićeva.

Izvršna direktorka AmCham navodi da će jedan od panela biti posvećen obrazovanju i koordinaciji obrazovnih programa između različitih država u regionu.

U tom smislu, u planu je i sveobuhvatno istraživanje među članovima Američkih privrednih komora u regionu o tome koja su to znanja i veštine koji su im danas potrebni, te kako vide te potrebe u narednih pet godina.

Piščevićeva poručuje da je u regionu, gde Srbiju doživljava kao lidera, sazrelo vreme da se strateški razmišlja o privlačenju velikih investitora za celu tu teritoriju.
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.