Pejpal obustavio prijem novca iz tehničkih razloga

Izvor: RTS, 20.Okt.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pejpal" obustavio prijem novca iz tehničkih razloga

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je od kompanije "Pejpal" dobila zvaničnu potvrdu da je primanje novca tim sistemom za plaćanje preko interneta u Srbiji odloženo zbog tehničkog problema.

Kako se navodi u saopštenju, "Pejpal" je potvrdio i da su ispunjeni svi pravni i regulatorni uslovi u Srbiji za funkcionisanje prijema novca preko tog sistema, prenosi Beta.

Prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NBS-a, u "Pejpalu" su rekli da im je cilj da što je više moguće olakšaju onlajn plaćanja i naplate, i istakli da neće ponovo započeti postupak puštanja u opticaj prijema novca u Srbiji dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća.

NBS je naveo da su, imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakva je "Pejpal", vrlo neuverljivo zvučala objašnjenja trećih lica prema kojima su nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen servis prijema novca bili finansijski propisi u Srbiji.

"Posebno ako se zna da su predstavnici 'Pejpala' najavili uvođenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS-a i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvođenje tog servisa", navodi se u saopštenju.

NBS je poručio da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbeđivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju servisa "Pejpal".

Onlajn servis za slanje novca i plaćanje preko interneta, "Pejpal" od oktobra 2013. godine omogućio je privredi i građanima u Srbiji da preko tog servisa šalju novac u inostranstvo, a od sredine oktobra i da primaju novac, ali je nakon nekoliko dana stopirao tu uslugu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pejpal obustavio prijem novca iz tehničkih razloga

Izvor: Beta, 21.Okt.2014, 00:01

BEOGRAD, 20. oktobra 2014. (Beta) - Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je u ponedeljak da je od kompanije Pejpal (Paypal) dobila zvaničnu potvrdu da je primanje novca tim sistemom za plaćanje preko interneta u Srbiji odloženo zbog tehničkog problema...Kako se navodi u saopštenju, Pejpal je potvrdio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.