PayPal platio kaznu zbog obmanjivanja korisnika

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Maj.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PayPal platio kaznu zbog obmanjivanja korisnika

Servis za onlajn plaćanje PayPal pristao je da plati kaznu i nadoknade u SAD u iznosu od 25 miliona dolara, nakon što je optužen da je prevario svoje korisnike

Državno kontrolno telo osudilo je kompaniju jer je dodavala nove članove u svoj program odloženog plaćanja računa, ali ih o tome nije obaveštavala. Taj postupak donosio je korisnicima dodatne troškove.

Kompanija je, takođe, bila optužena da je loše reagovala u rešavanju sporova među korisnicima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

PayPal je ponudio da plati za vansudsko poravnjanje, ali nije priznao krivicu, preneo je BBC. Sudija treba da potvrdi ovaj dogovor da bi on postao zakonski obavezujući.

„PayPal kredit“ je servis koji omogućava odloženo plaćanje računa u periodu od nekoliko meseci, ali se za tu uslugu plaća kamata na mesečnom nivou.

Novi članovi PayPal automatski bi postajali članovi ovog sistema, ali o tome nisu dobijali nikakvo obaveštenje.

Izvor: Srna
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.