Milionska kazna PayPalu, odšteta klijentima

Izvor: GdeInvestirati.com, 22.Maj.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milionska kazna PayPalu, odšteta klijentima

Američki Zavod za zaštitu finansijskih klijenata (CFPB) kaznio je kompaniju PayPal sa 25 miliona dolara zbog neovlaštenog upisivanja korisnika tog sistema elektronskog plaćanja na kreditnu uslugu PayPal Credit, a da ih o tome nije obavestila.

Kako prenosi portal Business Insider, 15 miliona dolara je namenjeno obeštećenju korisnika PayPala koji su "greškom" stavljeni na listu klijenata za program >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << odloženog plaćanja PayPal Credit, a drugih 10 miliona dolara je kazna.

CFPB je saopštio da ima mnogo potrošača koji su pokušali da se prijave za običan PayPal račun ili da obave online kupovinu, a upisani su kao korisnici za uslugu odloženog plaćanja bez njihovog znanja, prenosi Tanjug.

Neefikasno posredovanje

Kompanija takođe nije pravilno knjižila plaćanja i neefikasno je posredovala u sporovima koje su njeni korisnici imali sa trgovcima ili kompanijama zbog neizmirivanja računa, naveo je CFPB u saopštenju.

Zavod tvrdi da ima na desetine hiljada oštećenih klijenata.

PayPal Credit je servis koji omogućava odloženo plaćanje računa u periodu od nekoliko meseci, ali se za tu uslugu plaća mesečna kamata.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.