Ilon Mask: Tesli se sviđa šta radim u njegovo ime

Izvor: Mondo, 10.Jul.2016, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilon Mask: Tesli se sviđa šta radim u njegovo ime

Američki milijarder i suosnivač kompanija "Tesla", "Pejpal" i "Spejs Iks", Ilon Mask, danas je na Twitteru podsetio svoje pratioce na 160. godišnjicu rođenja Nikole Tesle, navodeći da se nada da bi se Tesli svideo njegov rad.

Foto: youtube/printscreen Ilon Mask

"Danas je rođendan Nikole Tesle. Nadam se da mu se sviđa ono što smo uradili u njegovo ime", naveo je Mask.

Today is >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nikola Tesla's birthday. I hope he likes what we've done in his name.

— Elon Musk (@elonmusk) July 10, 2016

Taj američki inženjer i inovator je jedan od osnivača kompanije "Tesla Motors", koja dizajnira i proizvodi električna vozila.

Mask je najavio da radi na novom projektu i da se nada da će ove sedmice objaviti detalje.

Novi "Top Secret Tesla Masterplan" Mask je objavio u poruci na Twitteru, 10 godina posle prve slične poruke na svom blogu kojom je otkrio porodični automobil s četvoro vrata "Tesla Model S" i sportski sedan "Tesla 3".

Mask je objavio poruku u vreme velikog pritiska zbog nedavne saobraćajne nesreće na Floridi u kojoj je poginula jedna osoba.

Nesreća se dogodila pošto kamere u Teslinom električnom automobilu "Model S" koji ima automatski program da sam sobom upravlja, nisu registrovale šleper koji je skretao, te nisu aktivirane kočnice.

Kompanija je prošle sedmice saopštila da je isporuka kupcima opala u poslednja tri meseca, zbog čega je malo verovatno da će ostvariti očekivanja i isporučiti 80.000 do 90.000 vozila ove godine.

Akcije Tesle su od kraja aprila opale za gotovo 15 odsto.
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.