I PayPal pobegao s Krima

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Jan.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I PayPal "pobegao" s Krima

KRIM - Stanovnici poluostrva Krim obavešteni su da su im nalozi na PayPalu deaktivirani.

Međunarodni servis za internet plaćanje PayPal u petak veče obavestio je korisnike da obustavlja rad na Krimu.

Kompanija ovu odluku pripisuje potrebi da se “zakonodavstvo uskladi širom sveta”.

“To je bila veoma teška odluka za nas, ali nažalost, mi trenutno nismo u mogućosti da >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << pružimo usluge klijentima na Krimu”, pisalo je u saopštenju koje je kompanija poslala korisnicima.

I predstavnik PayPala je potvrdio da je servis prestao da radi na poluostrvu.

“Kao globalna kompanija koja pruža finansijske usluge, ulažemo sve napore da delamo po zakonima koji važe u celom svetu. Nažalost, mi sada ne možemo da poslujemo na Krimu. Izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti”, bio je kratak odgovor iz PayPala.

Krajem decembra prošle godine, rad na Krimu obustavili su Visa i MasterCard.

“U skladu sa američkim sankcijama, Visa trenutno nije u mogućnosti da pruži usluge i da ponudi svoje proizvode na Krimu”, pisalo je u saopštenju Vise.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.