Zbogom, Evropo! Partizan promašio “povratak iz mrtvih” uz zvuk sirene (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Feb.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom, Evropo! Partizan promašio “povratak iz mrtvih” uz zvuk sirene (VIDEO)

Andrić nije uspeo u poslednjem napadu

Partizan se oprostio od Evrope. Crno-beli su poraženi na svom terenu od PAOK-a u revanšu prvog kola plej-ofa FIBA Lige šampiona sa 78:82. U prvom meču Partizan je slavio sa 76:74, a grčki tim ide dalje i u narednom kolu čekaju ga Tenerife.

Crno-beli, ponovo bez bolesnih trenera Džikića i trija Marinković, Hečer, Koprivica su tokom cele utakmice bili u totalnom kontra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ritmu, a PAOK je odigrao jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem toku sezone.

Imali su gosti sjajne Amerikance u svom timu, dobar šut za tri poena i mirnu ruku kada je to zaista bilo najpotrebnije. Sa druge strane, Partizan je u prvom poluvremenu potonuo u dvocifreni minus zbog veoma loših procenata šuta iz igre. Ponovo desetkovani, crno-beli nisu mogli ni da zategnu odbranu dovoljno dobro i tu bi takođe trebalo tražiti uzroke ovog poraza. I uprkos tome bili su na pragu povratka iz mrtvih.

Ako ima išta dobro u ovoj eliminaciji, to je onda činjenica da će kalendar utakmica sada ipak da budu malo manje gust, iako Partizan već za dva dana nastavlja takmičenja u Jadranskoj ligi gde će dočekati Zadar. Doduše u kakvom sastavu, to će se tek videti.

Uprkos porazu, navijači su igrače ispratili pesmom i aplauzima, a činjenica je da im ni večeras na terenu nije nedostajalo borbenosti.

Gosti su osim tokom par minuta krajem prve i početkom druge deonice uglavnomvodili i to ubedljivo. Delovalo je da je crno-belima utakmica definitivno izmakla iz ruku, ali je Novica Veličković poveo ekipu u poslednji napad. Prišao je Partizan na minus devet (72:80) minut i po pre kraja. A kada je na 25 sekundi pre kraja kapiten pogodio za 78:82, nastao je delirijum u hali.



Šansu za pobedu i prolaz dalje prokockao je Mihajlo Andrić, umesto da u poslednjim trenucima šutira trojku za pobedu ili dvojku za produžetke, spetljao sa i to je bio kraj.

Tadus Mekfaden, koji je tokom cele utakmice mučio Beograđane, ponovo je uzeo stvari u svoje ruke i poveo PAOK ka drugoj rundi plej-ofa.

Sporo i uspavano je Partizan počeo utakmicu, bilo je evidentno da nemaju snage crno-beli posle onoga što im se desilo u Nišu. A pored toga rotacija beogradske ekipe bila je dodatno skraćena s obzirom da ni svi koji su večeras bili na klupi nisu ulazili u igru.

Tako su Amerikanac Džamont Gordon i mladi Nikola Tanasković odgledali svih 40 minuta ove utakmice. I dok je Tanasković bio rovit zbog posledica trovanja hranom, a kod Gordona problem sa zadnjom ložom.

Ali, i pored toga, mora se reći da je PAOK odigrao znatno bolje nego u prvoj utakmici u Solunu, a pre svih istakli su se Amerikanci Tadus Mekfaden i Džordan Sajbert. Solunski crno-beli su u prvom poluvremenu postigli za svoje standarde ove sezone, neverovanih devet trojki.

Na drugoj strani, Partizan je posle slabog početka i vođstva gostiju od 18:6, uspeo da se serijom 18:0 potpuni vrati u igru ii preuzme vođstvo. Kao i mnogo puta ove sezone, ulazak Novice Veličkovića razdrmao je crno-bele, a veoma dobru mini-rolu u tom periodu imao je i centar Uroš Luković. Činilo se da su domaći u tim trenucima preuzeli kontrolu onoga što se dešava na terenu.

Ipak, to je bila neka vrsta fatamorgane. Mekfaden i Sajbert su ubacili u dodatnu brzinu i počeli da pretrčavaju crno-bele po celom terenu. Maksimalno su gosti u završnici prvog poluvremena iskoristili veliki pad u igri i umor Partizana, pa su neverovatnom serijom od 20:4 stigli do velikih 15 poena viška na poluvremenu. I otprilike, tu je već bilo jasno kako će ova utakmica da se završi.

Inače, što se tiče atmosfere u hali Pionir, bila je nivou onog dočeka koji su Grci priredili Partizanu pre dve nedelje u Solunu. Na kraju je hala bila krcata, verovatno je to, uz derbi, najbolja poseta u dosadašnjem toku sezone.

Partizan - PAOK 78:82 (16:18, 16:29, 18:17, 28:18)

Dvorana: Pionir. Gledalaca: 7.000. Sudije: Viator, Zaščuk, Luis Migel

PARTIZAN: Robinson 7, Ratkovica 2, Vrabac 8, Tanasković, Veličković 19, Majstorović 2, Birčević 11, Andrić 11, Pot 11, Gordon, Luković 7

PAOK: Hrisikopulos 2, Konijaris, Cohlas, Margaritis 12, Mekfaden 26, Miljenović 2, Glinijadis 1, Karamanolis, Sajbert 16, Papadopulos, Pejners 15, Klenton 8

FOTO: Star sport, MN Press
Pogledaj vesti o: Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEKFEDEN RASTUŽIO GROBARE: Partizan eliminisan iz FIBA Lige šampiona (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2017

Crno-beli poraženi u neizvesnom duelu sa bratskim klubom iz Soluna...Crno-beli su eliminisani iz evropskog takmičenja. Partizan je doživeo poraz u neverovatnom revanš susretu šesnaestine finala FIBA Lige šampiona od solunskog PAOK-a rezultatom  78:82...FOTO UBOD: Ljubimac GROBARA bodri Partizan!..Tim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.