ŽARKO ČABARKAPA: Barsa, Real i Partizan stižu u Zrenjanin

Izvor: Kurir, 31.Mar.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽARKO ČABARKAPA: Barsa, Real i Partizan stižu u Zrenjanin

Uz tri slavna kluba, na Internacionalnom turniru „Zrenjanin basketball cup 2015.“ nastupiće italijanska „Stella azura“ iz Rima, zagrebačka “Cibona” i još tri srpska predstavnika

ZRENJANIN: Na veliko zadovoljstvo poklonika magične igre pod obručima, Zrenjanin će od od 9. do 11. aprila biti u centru pažnje košarkaške javnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Internacionalni kadetski turnir „Zrenjanin basketball cup 2015.“  okupiće krem evropske klupske košarke. Prvi put u istoriji ovog grada, gostovaće slavni španski klubovi Real i Barselona. Uz italijansku ekipu Stella azura iz Rima, publika će uživati u bravurama i budućih košarkaških asova beogradskog Partizana, zagrebačke Cibone i novosadske ekipe SPW. Ugled banatske košarke braniće zrenjaninski Proleter i Sveti Đorđe iz Žitišta.

Zaštitno lice velikog turnira biće Žarko Čabarkapa, nekadašnji NBA igrač:

- Rado sam prihvatio poziv organizatora da budem zaštitno lice turnira koji se po prvi put igra u mom rodnom gradu. U Zrenjaninu sam napravio prve košarkaške korake. Čak sam dobio ponudu simpatičnih osamdesetogodišnjih legendarnih asova da u u njihovoj petorci igram centra- priznao je Čabarkapa, jedini Zrenjaninac sa NBA iskustvom.

Od 2003. do 2007. godine, Čabarkapa je nastupao za  Feniks Sanse i Golden Stejt Voriorse.

Ljubitelji košarke pamte njegove nastupe za nacionalni dres koji je oblačio tridesetak puta. Sa kolegama iz reprezentacije, Čabarkapa je 2002. godine, na svetskom prvenstvu u Indijanopolisu, osvojio zlatnu medalju.

Na ideju da se u Zrenjaninu održi veliki Internacionalni turnir , došli su legendarni igrači Lajoš Engler, Ljubomir Katić i Aleksandar Tornjanski- članovi šampionskog tima Proletera:

- Ovakav trenutak mi veterani, čekali smo skoro šezdeset godina. Zahvalni smo gradskim ocima na razumevanju, ali i Damiru Radončiću, nekadašnjem rukometnom reprezentativcu Jugoslavije. Njegov šesnaestogodišnji sin Dino, sada nastupa za Real. On je glavni inicijator turnira. Nadam se da će postati tradicionalan– rekao je Lajoš Engler.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, poručio je da se raduje velikom sportskom događaju i naglasio da će još jednom pokazati da su grad košarke i otvorenog srca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.