WL: Večiti se bore za titulu

Izvor: B92, 21.Apr.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WL: "Večiti" se bore za titulu

Odbojkaši Partizana i Crvene zvezde igraće u finalu plej-ofa Viener štetiše lige Srbije.

Crno-beli su do finala stigli sa maksimalnih 3-0 u seriji protiv Novog Pazara, što je kompletirao sa 3:0 (25:18, 25:22, 28:26) u poslednjem meču na gostovanju.

I crveno-beli su bili maksimalni protiv Vojvodine, koja je uzela jedan set u trećem meču, bilo je 3:1 (25:20, 28:26, 29:31, 25:23) u Novom Sadu. Finalna serija igraće se na tri dobijene utakmice, a startovaće 30. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aprila. Titulu brani Crvena zvezda.

Domaćin prvog, ali i drugog susreta u seriji (3. maja) biće crno-beli. Treći meč je na programu 6. maja, a tada će domaćin biti crveno-beli, baš kao i u eventualnoj četvrtoj utakmici, 9. maja.

Ukoliko bude bilo potrebe, Partizan će biti domaćin eventualne majstorice, koja je zakazana za 12. maj.

Hala: SD „Pendik“. Gledalaca: 1.200. Sudije: Tomislav Popović i Vladimir Simonović. Trajanje meča: 78 minuta. Rezultat u seriji: 0:3.

Novi Pazar: Zoranić 2, Perić 2, Duštinac 7, Ristić 7, Daca 2, Zukovič, Božović 5, Brzaković, Zatrić 10, Bulatović, Kapur (libero), Hamzagić 15. Trener: Dragan Bonić.

Partizan: Ivković, Nedeljković, Lopar 12, Kostić 3, Mrdak 10, Majstorović 7, Rajković (libero), Jokanović 1, Veličković, P. Nikolić 6, M. Nikolić 10, Popović. Trener: Vladimir Vasović.

Partizan je prvi finalista plej-ofa. Crno-beli su slavili i u trećem meču polufinala protiv Novog Pazara, ovoga puta u gostima, pa su ekspresno došli do borbe za trofej.

Gosti su bili daleko bolji rival, ali je malo nedostajalo Novopazarcima da uhvate priključak u završnici trećeg seta. Ipak, izdržao je Partizan ogroman pritisak, iskontrolisao rezultat i na kraju završio posao posle 74 minuta igre.

Ekipa Vladimira Vasovića je u prvom setu bila dominantna. Poveli su gosti sa 16:11, pet poena viška zadržali su i u završnici (21:16), a do kraja ovog seta razliku su samo uvećali – 25:18.

I u drugom periodu Beograđani su brzo napravili razliku, pa se činilo da posle 16:9 neće biti uzbuđenja. Ipak, Novi Pazar je na kratko zapretio, kad je prišao na samo dva poena zaostatka (21:19), ali su crno-beli brzo duplirali prednost – 25:22.

Najzanimljivije je bilo u trećem setu. Ponovo je Partizan imao veliku prednost (16:10), ali se ponovo Novi Pazar približio na dva poena zaostatka u završnici (21:19). Ovoga puta domaći su uspeli i da izjednače (24:24), ali nisu imali snage da dođu do velikog preokreta – 28:26.

U gostujućem timu korektor Mrdak je zaustavljen na samo deset poena, ali je odličnu partiju pružio srednjak Lopar, koji se zaustavio na 12 poena, dok je deset imao i Marko Nikolić. Sa druge strane, u Novom Pazaru bolji od ostalih bili su Hamzagić sa 15, odnosno Zatrić sa deset poena.

Mala sala SPC „Vojvodina“. Gledalaca: 1.150. Sudije: Robert Leko i Predrag Balandžić. Trajanje meča: 115 minuta. Rezultat u seriji: 0:3.

Vojvodina: Simić 5, Kolarić, Bojičić 1, Č. Stanković 7, Nadaždin, Katić 19, Jovanović 1, Peković (libero), Petković 3, Luburić 20, M. Stanković 20, Milutinov. Trener: Strahinja Kozić.

Crvena zvezda : Okolić 9, Jevtić (libero), Stefanović, Stoilović 15, Gmitrović 21, Koprivica 19, Milutinović 9, Nejić, Martinović, Kecman, Blagojević 2, Buculjević 3. Trener: Dragan Kobiljski.

Crvena zvezda će braniti titulu prvaka Srbije. Beogardski crveno-beli su se plasirali u finale gde ih čeka večiti rival Partizan, posle samo tri meča u čpolufinalnoj seriji protiv Vojvodine NS seme.

Beograđani su posle dva trijumfa na domaćem terenu stekli veliku prednost, prebacili su pritisak na umornu Vojvodinu, koja je nedavno postigla izvanredan uspeh osvajanjem evropskog Čelendž Kupa. Znalački su izabranici Dragana Kobiljskog koristili sve greške rivala, ali su pre svega oni sami odigrali fantastičan meč.

Vodili su gosti sa 2:0 i 17:12 i već tada su bili viđeni u finalu. Vojvodina tada nije imala šta da izgubi, rizikovala je servisom i vratila se u igru. I tada su gosti imali dve vezane set-meč lopte (24:22), a drugu je blokom na Stoiloviću spasao Čedomir Stanković. Imala je Zvezda potom još tri prilike, i ponovo kontru Stoilovića koji je izblokiran. Domaći su svoju treću set loptu iskoristili – 31:29.

Na krilima osvajanja tog perioda Vojvodina je bolje ušla u četvrti set. Poveli su domaći sa 16:13, ali nisu izdržali do kraja. Zvezda je brzo preokrenula (20:19), potom ponovo došla do dve meč lopte (24:22). Prvu su Novosađani spasili, ali ne i drugu u ovom setu, inače sedmu u čitavom meču – 25:23.

Crvena zvezda je imala više raspoloženih igrača, a prednjačili su Aleksandar Gmitrović sa 21, Lazar Koprivica sa 19 i Filip Stoilović sa 15 poena. Sa druge strane, bolji od ostalih bili su Dražen Luburić i Mihajlo Stanković sa po 20, te Milan Katić sa 19 poena.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VEČITI IGRAJU ZA TITULU: Partizan i Zvezda u finalu odbojkaškog pleja-ofa

Izvor: Kurir, 21.Apr.2015

Finalna serija igraće se na tri dobijene utakmice, a startovaće 30. aprila..NOVI PAZAR - Odbojkaši Partizana savladali su večeras u gostima ekipu Novog Pazara sa 3:0 (25:18, 25:22, 28:26) i tako izborili plasman u finale plej-ofa Superlige u kojem će se sastati sa Crvenom zvezdom...Partizan je polufinalnu...

Nastavak na Kurir...

Karte za finale od četvrtka u prodaji

Izvor: Prva.rs, 22.Apr.2015, 13:10

Ipak, ono što uliva nadu je činjenica da će Crvena zvezda Telekom u finalu regionalnog takmičenja imati prednost domaćeg terena pa se svi u klubu nadaju da će crveno-beli imati veliku podršku navijača sa tribina.. Ulaznice za mečeve finalne serije plej-ofa ABA lige biće puštene u prodaju u...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.