Vujošević i Gurović zadovoljni igrom timova

Izvor: Akter, 06.Maj.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević i Gurović zadovoljni igrom timova

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pristupom njegovih košarkaša u pobedi nad FMP-om u utakmici koja je odigrana posle duge pauze, i dodao je da se nada da će njegov tim ubuduće igrati "i bolje i lepše"

"Utakmica je za nas bila teža nego za njih. Imali smo veću odgovornost jer je normalno da Partizan dobije ovakav meč, a on dolazi posle dugačke pauze i poraza u Jadranskoj ligi. Malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se ispalo iz ritma, videla se ta stegnutost u šutu i kod slobodnih bacanja", rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u Železniku.

Partizan je pobedio sa 61:56 u trećem kolu KLS i tako zabeležio treću pobedu, a FMP-u naneo prvi poraz.

"FMP ima dobar sastav. Imaju na raspolaganju mnogo igrača dobrog kvaliteta i borbeni su. Često igraju sa četiri spoljna igrača, ali oni su toliko visoki da mogu da brane i unutrašnju igru naših centara. Oborili su ritam utakmice. Zaustavili smo njihov kontranapad. Ekipa je pokazala veliku želju i ja joj na tome čestitam, a nadam se da ćemo ubuduće igrati bolje i lepše nego danas", kazao je Vujošević.

Trener FMP-a Milan Gurović ocenio je da njegov tim mogao da pobedi, ali da ga je loš šut koštao pobede.

"Čestitam momcima. Ne mogu da kažem da je partija bila odlična. Jesmo izgarali, ali mislim da smo mogli da dobijemo ovu utakmicu. Kad promašite osam zicera protiv Partizana, nemate šta da tražite. Mogu da budem zadovoljan odbranom...ali u napadu nismo funkcionisali dobro. Treba da zaboravimo ovu utakmicu, već u subotu igramo sa Vojvodinom, što nam je mnogo važna utakmica", rekao je Gurović.

On je kazao da njegovi igrači treba da prevaziđu psihološku barijeru.

"Moji igrači moraju da prevaziđu psihološku barijeru kad igraju sa Partizanom ili Crvenom zvezdom i da shvate da ne igraju dresovi nego igrači u dresovima. Kada to shvate, onda ćemo i pobeđivati te timovi", rekao je Gurović.

Partizan će narednom kolu igrati protiv Metalca, dok će se FMP sastati sa Vojvodinom.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.