Vujošević: Pobedom nad Banvitom da vratimo samopouzdanje

Izvor: Prva.rs, 22.Okt.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Pobedom nad Banvitom da vratimo samopouzdanje

Crno-beli se nalaze u krizi jer su izgubili poslednja četiri meča, dok rival u Beograd stiže nakon pobede nad Galatasarajem.
Srpski šampion će u sredu ipak biti znatno jači nego prethodnih nedelja jer će svoj povratnički debi imati krilni centar Milan Mačvan. Partizan je u prvom kolu ubedljivo poražen od litvanskog Lijetuvos Ritasa, dok je Banvit savladao izraelski Hapoel Jerusalim.
Trener Partizana Duško Vujošević se nada pobedi uz pomoć publike.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<

"Banvit dolazi iz Turske, koja poslednjih godina pokazuje veliku ljubav prema košaraci i zainteresovanost da napravi određene uspehe. To je organizovan klub koji timski kontinuirano napreduje, a na klupi ima Zorana Lukića koji je izrastao u veoma dobrog trenera. Utakmica će biti prave evropske težine i nadam se da će publika i ovaj put pokazati da je Pionir hram košarke", rekao je Vujošević. 

Njegov kolega s druge strane, Zoran Lukić je naglasio značaj pobede nad Galatom kao motiv više pred meč u Pioniru. 

"Mislim da smo došli ovde spremni i da smo se dobro odmorili posle Galatasaraja. Emocija ima dovoljno posle te pobede, koja je bila veoma upečatljiva i važna za nas, košem u poslednjoj sekundi... Ne bih voleo da prognoziram šta će biti, ali hoću da moj tim pokaže dobru igru i da bude kvalitetan protivnik. Šta će biti, videćemo", rekao je Lukić. 

Banvit je u Turskoj u senci velikana Efesa, Fenera, Galate, ali je prošle sezone doživeo samo dva poraza u toj konkurenciji i bio prvi u regularnom delu šampionata. 

Nosioci igre su Amerikanci Čak Dejvis, Kit Simons i Erl Roulend, Belorus Vladimir Veremenko, te iskusni Sami Mehija iz Dominikanske republike. 

Duel drugog kola grupe E Evrokupa između Partizana i Banvita igra se u sredu od 18 časova u hali Pionir. 

Evrokup, grupa E:
18:00 Partizan – Banvit
18:30 Asesoft – Lijetuvos Ritas
19:30 Hapoel Jerusalim – Krasnji Oktjabr
Tabela: Lijetuvos RItas 1-0, Asesoft 1-0, Banvit 1-0, Hapoel 0-1, Krasnji Oktjabr 0-1, Partizan 0-1.
 

 

Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Ne pomaže ni Mačvan, Banvit na +16

Izvor: B92, 22.Okt.2014

Košarkaši Partizana pretrpeli su još jedan ubedljiv poraz. Ovoga puta je pred 4.500 gledalaca u Pioniru slavio Banvit sa 77:61, u 2. kolu Evrokupa...Povratnički debi u ekipi Partizana imao je Milan Mačvan koji je odigrao odlično (15 poena), ali nije mogao da spreči još jedan ubedljiv poraz...Partizan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.