Vujošević: Neki kažu derbi začelja, a očigledno je da postoje brojne frustracije

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Neki kažu derbi začelja, a očigledno je da postoje brojne frustracije

Trener Partizana kaže da nije bilo lako pobediti Metalac, da postoje igrači poput Tepića koji su izgubili elan i da treba vremena da se epizodisti prebace u ulogu nosilaca igre

Partizan je konačno prekinuo crnu seriju poraza i posle preokreta pobedio Metalac. Crno-beli su opet imali mnogo probelam u igri, gubili i 17 razlike, ali su na kraju pronašli sange i znanja da ostvare drugi trijumf u Jadranskoj ligi od početka sezone.

Trener srpskog šampiona Duško >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Vujišević je posle meča istakao da Metalac uopšte nije bio naivan rival.

“Veoma važna utakmica za nas i ja sam i u najavi rekao da će biti težak meč. Metalac ima dobru, pristojnu ekipu, igraju vrlo disciplinovano i organizovano, timski, znaju da promene ritam, a nezgodno je igrati protiv takvih ekipa… Znaju kojeg igrača gađaju. Igraju dosta i alternativnih odbrana i zonskog presinga, znaju da stanu u 2-3, imaju spremno 1-3-1 što večeras nisu demonstrirali. U grču smo počeli zbog predigri ove utakmice. Ništa se neočekivano nije desilo kada su u pitanju rezultati Partizana, osim utakmice sa Krkom, međutim igra je teška i ne bih rekao da smo je pronašli, da imamo igru, što je rezultiralo i većim porazima nego što je moglo da bude realno za očekivati”, rekao je strateg crno-belih.

Šef struke kluba iz Humske zahvalio se publici koja je došla da bodri Partizan.

“Podsetilo me je na period, kada smo jedne godine uzeli kredit od Marfin banke, pa se isto ušlo u seriju nekih povreda na početku i utakmice su se gubile sa velikom razlikom kada je u pitanju Evroliga. To neko jezgro koje je tada dolazilo pratilo, trpelo te poraze i pevalo se obavezalo i dalo neki zavet sebi i njima da se to ispravi. Ova situacija me sada podsetila na to.”

Konstatovao je Vujošević da je najvažnije da je Partizan dobio utakmicu:

“Što kažu neki mediji derbi začelja. Nisam znao da su rezultati tako važni kada smo bili šampioni u svemu. I verovatno će ponovo postati nevažni kada napravimo tim koji pobeđuje, ali očigledno postoje brojne frustracije. Publika ovde ostaje 30 minuta posle izgubljene utakmice, zove ekipu da se vrati, meni je važno šta ta publika misli i šta ja mislim”, rekao je šef stručnog štaba srpskog šampiona.

Podsetio je trener crno-belih i da je Partizan ostao bez šest ključnih igrača i da je potrebno vreme da se preuzmu određene uloge u novom timu.

“Treba puno vremena da se drugi igrači iz pozicije epizodnih igrača premeste u igrače koji nose igru. Nismo navikli na poraze iako je normalno da se oni očekuju u ovoj situaciji. Jedno je ono što se priča, a drugo su emocije i onda se proizvede jedan grč. To je bilo prisutno i videlo se i danas”, istakao je Vujošević.

On je dodao i da su problemi najočigledniji na poziciji plejmejkera.

“Plejmejkeri teško igraju. Igrači koji su igrali u reprezentaciji došli su sa elanom, osvojili su drugo mesto. Ima igrača koji su izgubili elan, kao što je Tepić. On je odgovoran čovek, sad ovako kako igra apsolutno daje za pravo svakome ko ga ne uzme u neki ozbiljan sastav. Međutim, ta njegova kriza je počela tada i nije na svojoj poziciji. Drugačije je to bilo prošle godine, sa nekim igračima je komponovao, ali nije mu lako da igra, svestan je da ne igra dobro i onda mu to povećava tu neku krizu.”

Vratio se Vujošević na analizu igre ekipe Metalca:

“Metalac igra utakmice na strani zbog toga što im sala nije uređena za prilike ABA lige. Napravili su pristojnu i dobru ekipu, uredno ih plaćaju. Protiv Budućnosti su igrali otvorenu utakmicu, Cedevitu su namučili. Imaju veliki motiv, a rasterećeni su kada igraju na strani. Znali su da ćemo mi biti u grču, spremili su se za takvu situaciju i došli su sa idejom da mogu da dobiju utakmicu. Bez obzira na neku našu situaciju, kod nekog broja igrača opet postoji predstava da će utakmica sama da se dobije”, rekao je trener crno-belih.

Vujošević je pojasnio i situaciju vezanu za povredu Milan Mačvana.

“Mačvan je osetio bol u zadnjoj loži, nisam znao da li je grč ili bol prouzrokovan drugim razlogom, rekao je da može i nastavio je. Sutradan je odrađen ultrazvuk i nikakvih oštećenja nije bilo po nalazu, pa je preporučen dan mirovanja. On je taj dan mirovao. I na celu ovu situaciju pojavila se i ta njegova povreda. Da smo u utakmicu ušli bez Mačvana, lakše bi bilo. Nego smo ušli sa njim, a u prvom napadu ostali bez njega.”

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vujošević: "Nije zdravo voditi Partizan kada gubi 16 razlike od Metalca"

Izvor: Sportske.net, 25.Okt.2014

Trener košarkaša Partizana NIS Duško Vujošević priznao je da nije lako ni zdravo voditi crno-bele u trenucima kakvi su viđeni večeras u duelu sa Metalcem.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.