Vujošević: Igračima Partizana ne treba zaštita novinara

Izvor: RTS, 30.Okt.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Igračima Partizana ne treba zaštita novinara

Duško Vujošević ocenio da košarkašima Partizana nije potrebna zaštita novinara. Pojedini novinari pokušavaju da moje emotivne nastupe iskoriste stavljajući se u funkciju onih koji ne vole Partizan, poručio je Vujošević.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da novinari ne treba da od njega štite igrače crno-belih.

Partizan je juče izgubio od Hapoela u Jerusalimu sa 82:79 u trećem kolu Evrokupa. Mada su izgubili, crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su odigrali dobar meč, ali u medijima glavna priča nije bila igra Partizana, već reakcija Vujoševića koji je posle utakmice uhvatio rukom za vrat Mihajla Andrića.

"Vidim da su u medijima više nego zlonamerni i prenaglašeni komentari novinara, koji nisu imali takvu agresivnost, borbenost i moralnu čvrstinu da zaštite koleginicu iz svog esnafa Olju Bećković, kada je zabranjena emisija 'Utisak nedelje'", rekao je Vujošević.

On je istakao da sa ekipom provodi 24 sata i da zna šta se dešava, kao i da sa velikom posvećenošću prema timu i emocijom radi ono što smatra da je ispravno.

"Ima tu i određenih grešaka, ali mislim da igračima Partizana nije potrebna zaštita od takvih novinara koji pokušavaju da neke moje emotivne nastupe iskoriste stavljajući se u funkciju onih koji ne vole Partizan, a takvih ima dosta na vlasti u ovom trenutku. Ti isti novinari, najčešće nemo prelaze preko priča o teškoj ekonomskoj situaciji Partizana, o tome šta će se zbog toga dogoditi, upravo iz razloga što igrači ne mogu da budu plaćeni", naveo je Vujošević.

On je istakao i da su takve vesti pokušaj da se dobra igra Partizana stavi u drugi plan.

"Ako u ovom sastavu funkcionišemo dobro, uz povratak (Milana) Mačvana, (Dragana) Milosavljevića i dolazak jednog Amerikanca, bićemo još bolji, pa zato 'zlo treba u semenu saseći', rekao je Vujošević.

Trener Partizana odgovorio je i na izjavu gradskog sekretara za sport Slavka Gaka, koji je demantovao je navode Vujoševića da će grad renovirati stadion Crvene zvezde. Gak je ranije ove nedelje rekao da je u pitanju regulacija obližnje benzinske pumpe i parka.

"Pročitao sam samo šta se piše na sajtu Skupštine grada. Vuk Karadžić je odavno ustanovio pravilo 'čitaj kako je napisano', dakle ništa nisam tumačio već samo pročitao i naglasio. Kao predsednik JSD Partizan, koje je vlasnik fudbalskog stadiona Partizan, apsolutno moram da se bavim onim što dotiče problematiku vlasništva tog stadiona", rekao je Vujošević.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.