Vujošević: FK uplatio novac za KK

Izvor: Press, 03.Mar.2015, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: FK uplatio novac za KK

Predsednik JSD Partizana i trener košarkaške selekcije Duško Vujošević saopštio je da je Fudbalski klub dao značajnu finansijsku pomoć Košarkaškom klubu.
Košarkaški klub već godinama ima problema sa finansijama, koje su posebno ove uticale na sastav i rezultate, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ali je u kritičnom trenutku pre kraja sezone stigla pomoć. "Neka ovo bude podstrek i podsetnik za ostale koji su u mogućnosti, da slobodno pruže Partizanu podršku!", navodi se u saopštenju Vujoševića.
Saopštenje predsednika JSD Partizan prenosimo u celosti i bez izmena: 

Sa zadovoljstvom obaveštavam javnost da je nova uprava FK Partizan obnovila decenijama dugu praksu podrške klubovima nekomercijalnih sportova koji nastupaju pod okriljem JSD Partizan. U ponedeljak, 2. marta FK Partizan je uplatio značajnu i pravovremenu finansijsku pomoć za KK Partizan, koji se tokom ove sezone suočava sa najozbiljnim finansijskim problemima od svog osnivanja. Ugroženo je osnovno funkcionisanje kluba i njegova mogućnost da servisira poreske obaveze i obaveze prema igračima. 

Ova podrška naravno nije zamena za obavezu svih klubova JSD Partizan, uključujući i košarkaški, da daju svoj maksimum kada je reč o prihodima i domaćinskom poslovanju, niti poruka novim sponzorima da bi njihov doprinos bio manje značajan. 

Imajući u vidu teške okolnosti i ozbiljne finansijske probleme u kojima se nalazi i FK Partizan, ova značajna pomoć za KK Partizan u sadašnjem kritičnom trenutku veoma je važna, kako bi košarkaški klub uopšte bio u stanju da završi postojeću takmičarsku sezonu, sa makar minimalnom šansom da ostvari najviše takmičarske rezultate. 

Drastično smanjenje prihoda od sponzorstava, koje je u poređenju sa prethodnom sezonom praktično prepolovljeno, dovelo je KK Partizan, ali i ostale klubove JSD Partizan u krajnje nezavidnu finansijsku situaciju. 

Odluka uprave FK Partizan da se u ovako teškom trenutku pruži pomoć KK Partizan, budi nadu da će finansijska stabilizacija FK Partizan, značiti i povratak prakse sistemske podrške fudbalskog kluba celoj porodici Partizanovih udruženih klubova, koji se sada nalaze na ivici opstanka. 

Neka ovo bude podstrek i podsetnik za ostale koji su u mogućnosti, da slobodno pruže Partizanu podršku!

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vujošević: FK Partizan uplatio pomoć Košarkaškom klubu

Izvor: RTS, 03.Mar.2015

Predsednik JSD Partizan i trener Košarkaškog kluba Duško Vujošević saopštio je da je Fudbalski klub dao značajnu finansijsku pomoć Košarkaškom klubu. . .KK Partizan ima finansijske probleme i veliki poreski dug,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.