Volkov najavio potop Vojvodine

Izvor: B92, 03.Maj.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkov najavio potop Vojvodine

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu 4:0 (1:0) u derbi meču 26. kola Jelen Superlige, i nastavili put ka tituli šampiona.

Crno-beli su do sedme uzastopne pobede stigli sa dva gola Vladimira Volkova posle prekida sredinom prvog i drugog poluvremena, dok su Nikola Ninković i Darko Brašanac dotukli rivala u finišu.

Vojvodina je bila bolja u prvih pola sata meča, ali je surovo kažnjena za nekoliko promašaja. Novosađani su krajem prvog dela oštećeni za penal, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali su u drugom bili potpuno nemoćni protiv lidera JSL.

Partizan je slavio u Novom Sadu prvi put od septembra 2012. godine, te zadržao pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu, četiri kola pre kraja sezone.

Voša je sjajno otvorila meč, predvođena Mijatom Gaćinovićem i Mirkom Ivanićem pravila je dosta problema odbrani crno-belih, koji su nekoliko puta bili veoma ugroženi, ali su golman Živko Živković i bek Vladimir Volkov spasli goste.

Posle pola sata dominacije domaćina, crno-beli preuzimaju kontrolu, te stižu do vođstva nakon prekida. Volkov je sjajno reagovao na centaršut Drinčića iz slobodnog udarca i golom glavom nagradio sebe za odlične intervencije u odbrani.

Tri minuta pre poluvremena sudija Dejan Dimitrijević nije svirao očigledan penal za Vošu posle starta Balažica nad Gaćinovićem, ali igra dva tima u drugom poluvremenu je pokazala da ni ovaj jedanaesterac ne bi previše pomogao domaćinu.

Crno-beli su potpuno dominirali, zatvorili sve prilaze svom golu, te tražili svoju šansu, koja je usledila 20-ak minuta pre kraja posle novog prekida, a opet je strelac bio Volkov.

Razbijeni domaćin je u samoj završnici doživeo nezaslužen potop, Nikola Ninković i Darko Brašanac su doneli ubedjivih 4:0 lideru JSL.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Spartak iz Subotice, dok Vojvodina gostuje Donjem Sremu. U derbiju kola sastaju se Čukarički i Crvena zvezda.

JSL, 26. kolo:

Stadion Karađorđe (Novi Sad), sudija: Dejan Dimitrijević

Vojvodina – Partizan 0:4 (0:1)

Volkov 37, 72, Ninković 90, Brašanac 90+1

Vojvodina: Žakula – Nastić, Babić, Pekarić, Vasilić – Rogač, Sekulić – Gaćinović, Ivanić, Luković (Asani 64') – Ćurko

Partizan: Ž. Živković – Volkov, B. Ilić, Balažic (Ćirković 46'), Bandalovski – Brašanac, Drinčić – S. Ilić (Ninković 64'), A. Živković, Babobić – Šaponjić (Grbić 74')

Posle opreznog početka meča na Karađorđu, sjajnu šansu u četvrtom minutu imao je vezni igrač Vojvodine Ivanović. Fenomenalno ga je proigrao Gaćinović, ispred sebe je imao samo golmana Živkovića, ali je loše šutirao, pa je čuvar mreže Partizana lako uhvatio loptu.

Samo minut kasnije viđena je nova gužva u petercu Partizana, opet je u centru pažnje bio Gaćinović i zbunjena odbrana crno-belih, ali je Bandalovski bio priseban. Gosti su u uvodnih pet minuta vrebali iz kontranapada preko mladog Šaponjića, ali Žakula nije imao mnogo posla na golu Voše.

Novosadski crveno-beli nastavili su da sjajnim kombinacijama u veznom redu prete golu rivala, Ivanić je opet bio opasan, poslao je loptu u prazan prostor za Ćurka, ali ga je Volkov dobro ispratio i uklizao.

Crno-beli su se oslobodili pritiska rivala u narednih desetak minuta, tražili svoju priliku dugim loptama Drinčića, ali su bili bezopasni pred golom Voše.

Domaćin je posle kratkog predaha vratio inicijativu i u 21. minutu stigao do najbolje šanse. Gaćinović je probio po levoj strani, stigao do peterca, zaostavio ga je Živković, ali se lopta odbila do usamljenog Lukovića na pet metara. Ipak, Volkov je novim uklizavanjem opet spasao goste.

Nekoliko minuta kasnije Partizan je prvi put konkretno zapretio. Stefan Babović je stvorio poziciju za šut sa ivice kaznenog prostora, snažno je gađao po sredini gola, ali je Žakula bio oprezan i izbacio loptu u korner.

Samo minut kasnije Babović je spremio zicer Šaponjiću, 17-godišnji napadač nije najbolje primio loptu, otišao je suviše desno, pa je umesto direktno napada na gol, loše šutirao pored stative.

Crno-beli su nastavili da kontrolišu ritam u ovim momentima meča, novu sjajnu akciju kreirali su zajedno mlade nade lidera Živković i Šaponjić, koji je umesto šuta odlučio da asistira, što su štoperi Voše iskoristili da izbace loptu u korner.

Konačno, u 37. minutu Partizan stiže do vođstva. Nikola Drinčić je ubacio loptu iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, Vladimir Volkov se sjajno postavio na ivici petarca i iako okrenut leđima golu, glavom je savladao Žakulu.

Volkov je trećim golom u sezoni nagradio svoju sjajnu igru u odbrani u prvom delu meča na Karađorđu, kada je sam zaostavio dve gol šanse Voše, te tako direktno kaznio domaćina za brojne promašaje.

Voša je brzo tražila brz povratak u meč, a tri minuta pre kraja domaćin je verovatno oštećen za penal. Gaćinović je opet sjajno probio po levoj strani, utrčak u kazneni prostor i sklonio loptu neposredno pre nego što ga je Balažic pokupio po nogama. Međutim, glavni sudija Dejan Dimitrijević nije signalizirao na belu tačku.

Partizan je i u nastavku kontrolisao ritam meča, potpuno je zatvorio sve prilaze svom golu, dok su iskusni Ilić i Babović tražili rupu u igri domaćina.

Na startu drugog poluvremena Zoran Milinković je morao da izvrši prvu izmenu, Gregor Balažic se povredio u finišu prvog dela igre, pa ga je zamenio mladi Ćirković.

Voša je nastavila u svom ritmu, ali su crno-beli u drugom delu znatno lakše nautralisali igru domaćina. S druge strane, Partizan je šansu i dalje vrebao iz kontranapada preko mladog Šaponjića.

Tinejdžer lidera JSL imao je odličnu šansu na isteku sat vremena igre, dobio je loptu u kaznenom prostoru, šutirao je iz okreta, ali je lopta pogodila jednog igrača Vojvodine na putu ka golu.

Crno-beli su čekali svoju šansu, i dočekali su je u 72. minutu. Posle novog prekida, ovog puta kornera sa desne strane, Ćirković je odigrao glavom na drugoj stativi i spustio loptu u sredinu peterca, Pekarić je zasmetao svom golmanu koji je imao loptu u rukama, ona se odbila do Volkova koji postiže drugi gol na utakmici.

Ovaj gol potpuno je razbio domaćina, Partizan je još lakše kontrolisao igru, te nastavio da preti. Petnaest minuta pre kraja Ninković je imao dosta prostora na levoj strani kaznenog, ali je sporo reagovao, pa je njegov šut izblokiran u korner.

Samo nekoliko minuta kasnije crno-beli su imali novu šansu, Živković je istrčao kontru i stigao do kaznenog prostor, ali je njegov šut golman Žakula izbacio u korner, deseti za Partizan na meču.

Crno-beli su kontrolisali ritam do kraja meča, a onda u poslednjim minutima dotukli rivala. Prvo je rezervista Nikola Ninković zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Babovića i loše reakcije domaće odbrane u petercu, da bi tačku na meč u 91. minutu stavio Darko Brašanac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JSL - Vojvodina vs Partizan 0-4 (KRAJ) (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2015

Derbi 26. kola Jelen Superlige odigran u Novom Sadu, gde je Partizan slavio ubedljivu pobedu nad domaćom Vojvodinom...Utakmica je počela u 19 časova, ovo su sastavi ekipa...Vojvodina: Žakula, Vasilić, Ivanić, Pekarić (Novaković od 85.), Rogač, Luković (Asani od 65.), Gaćinović (Stojanović...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.