Veličković: Prva je uvek teška...

Izvor: Mondo, 30.Sep.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković: Prva je uvek teška...

Partizan u subotu od 19 časova igra u Baru protiv Mornara, a iz tabora crno-belih poručuju da bez obzira na protivnika prva utakmica nakon pripremnog perioda je uvek teška.

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana krenuli su u Bar gde ih u subotu (19 časova, TV Arena Sport 1) očekuje početak sezone u ABA ligi protiv ekipe Mornara.

Njihov protivnik je u četvrtak obezbedio učešće u FIBA Ligi šampiona, takmičenju u kome će nastupati i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizan, pošto su pred svojim navijačima ubedljivo pobedili Igokeu i tako kroz kvalifikacije stekli uslove za učešće u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Partizan će u Baru imati i podršku svojih navijača, a trener Aleksandar Džikić najavljuje da crno-bele, koji su u ovih nekoliko meseci značajno promenili sastav, očekuje teška utakmica.

"Tim ima, košarkaškim rečnikom, punu formaciju, na svakoj poziciji imaju po dva igrača, ali postoji vrlo jasno postavljena hijerarhija u timu, znaju se nosioci igre, zna se ko su igrači sa svim pravima na terenu", kazao je Džikić i potom objasnio šta Partizan mora da uradi da bi dobio ovaj meč:

"Jedan od naših ciljeva biće da prenesemo težište njihovog napada na igrače koji nisu njihova primarna rešenja u napadu, da nametnemo ritam igre koji nama odgovara, uz kontrolu njihovog šuta za 3 poena. Očekuje nas protivnik koji koristi više različitih načina igre u odbrani, pa će koncentracija u fazi postavljenog napada biti vrlo važna".

Novi kapiten Partizana Novica Veličković dobro zna koliko je početak sezone težak.

"Prva utakmica nakon završetka pripremnog perioda je uvek teška i mi moramo da je odigramo na način na koji Partizan treba uvek da igra. Snažno i borbeno od početka do kraja. Protivnik je ekipa koja nije nimalno slaba, već su pokazali da imaju kvalitet i mi moramo da na pravi način odgovorimo", poručio je Veličković.

ABA 2016/17: Sve što treba da znate...
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.