Vazura: Nema plate preko 150.000!

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazura: Nema plate preko 150.000!

Jedan od glavnih operativaca Partizana u letnjem prelaznom roku priča o transferima i aktuelnim dešavanjima u klubu.

Foto: MN Press

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura stigao je u ponedeljak na Pohorje, gde crno-beli polako završavaju glavni deo priprema za novu sezonu. Mladi čelnik "parnog valjka" razgovarao je i sa novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i tom prilikom dao niz zadnimljih odgovora.

Odmah na početku izneo je tvrdnju da nijedan fudbaler Partizana nema basnoslovna primanja za naše fudbalske pojmove

"Da bi klub živeo normalno potrebno je nešto manje od milion mesečno, a mi smanjujemo troškove i budžet, koji je nekada bio 12 miliona. Prodali smo igrače koji su bili skupi, a doveli jeftinije, ali ne manje kvalitetne. Smanjili smo i troškove za stanarine sa 200.000 na 20.000 evra. Takvim radom i uz forsiranje naše dece iz škole za dve godine ćemo doći u normalu. Računamo kao glavni prihod novac od plasmana u neku od evropskih grupa. Voleo bih da to bude Liga šampiona, ali bih bio zadovoljan direktnim plasmanom u Ligu Evrope."

"Svi igrači koje smo doveli imaju godišnja primanja ispod 150.000 evra tako da priče oko nekih ugovora od 300, 400 hiljada nemaju veze s istinom", uverava Vazura, prenose "Novosti".

"Ugovori su manji, ali su nagrade za eventualno osvajanje titule i 'duple krune' veće. Istina, visina nagrada još nije utvrđena, to će biti rešeno na Upravnom odboru. Važno je da se zna da su svi igrači koji su nas napustili poslednjih šest meseci oprostili dug i na taj način je smanjeno obeštećenje", objašnjva generalni menadžer crno-belih.

Atmosferu i raspoloženje fudbalera i svih u ekspediciji Partizana na Pohorju popravila je sadržina SMS-a koji su dobili u toku dana. Plata, koja je kasnila, je "legla".

"Plata je bila u utorak i samo tražimo malo strpljenja. Mora da se zna da u mesecu kad je prelazni rok i tokom priprema troškovi kluba skaču za najmanje 30 odsto i zato je plata malo kasnila. Potrebno je izdvojiti novac za dovođenje igrača, bez obzira što su bez obeštećenja ima mnogo toga da se plati. Tu su i pripreme, pa čarter za putovanje u Gruziju koji smo već platili i regulisali. Postoje igrači u klubu kojima se duguje nekoliko plata, a ima i onih kojima se ne duguje ništa, poput Babovića, Bandalovskog i Balažica, sve zavisi koliko su u Partizanu. Uz to postoji i dosta 'repova' od ranije", otvoreno priča mladi čelnik Partizana.

Veći deo posla u prelaznom roku je završen.

"Nije istina da su nam isključili struju i vodu u "Zemunelu". Voda nikad nije isključena, a struje nije bilo, ali je u pitanju bio kvar, mada ne krijemo da imamo dug koji redovno vraćamo. Zaposleni tamo nisu u štrajku, niti su ga najavili, već su nam poslali pismo upozorenja u kojem nam iznose svoje probleme."

 "Nismo odustali od Markinjosa, on je igrač koga bi trebalo i vredi čekati, a čak su se poslednjih nekoliko dana povećale šanse za dogovor. Čak i sa strane njegovog kluba postoji želja da se razgovara što je pozitivna stvar. Mislim da je svima u interesu da dođe do saradnje i očekujem to brzo. Ukoliko on dođe prelazni rok je završen. Nismo razmatrali nijednog drugog igrača, i ove priče oko zadnjeg veznog nisu istina. Imamo Jevtovića, njega smo doveli i to je to", kaže Vazura.

Brazilac, ipak, nije teže povređen.

"Fabrisio Dornelaš nije ozbiljnije povređen, i mislim da će biti spreman za utakmicu, ali to sad sve zavisi od lekarskog tima i trenera. Najvažnije je da povreda nije teže prirode".

Partizan u letnjem prelaznom roku, uprkos tome što je klub napustio Vladimir Volkov, nije tragao za levim bekom.

"Nemanja Petrović je imao ponudu iz Nemačke, ali smo je odbili jer mislimo da će vredeti više. On je mladi reprezentativac i ne znam zašto bismo dovodili beka, kad imamo njega", podvlači Miloš Vazura.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vazura otkrio: Zahavi duguje Partizanu 985.000 evra, realno je da Živković produži ugovor

Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2015, 09:19

"Fakturisali smo im to 1. jula i do kraja meseca očekujemo isplatu", poručio je direktor Partizana..Direktor Partizana Marko Vazura otkrio je da Investicioni fond Pinija Zahavija srpskom šampionu duguje skoro milion evra, ali da očekuje da taj novac bude isplaćen do kraja jula. Usput, Vazura je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.