Izvor: Politika, 24.Apr.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važno, ali nije „život ili smrt”

Polufinale košarkaške Jadranske lige: Cedevita protiv Partizana u „Kombank areni” (20 č)

Cedevita je pre dve godine postala jedini klub od 2007. koji je preuzimao primat od Partizana na prostoru bivše SFRJ, pobedivši „crno-bele” u polufinalu završnog turnira Jadranske lige u Tel Avivu (finale izgubila od Makabija), a srpski šampion se revanširao lane dobivši zagrebački ligaški duel koji je praktično bio kvalifikacioni za odlazak na „turnir četvorice” u Laktašima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Sada već pravi rivalitet do sada najznačajniju epizodu dobiće u večerašnjem polufinalu ABA lige u „Kombank areni” (20 č) čiji će pobednik, najverovatnije, ostvariti plasman u Evroligu.

U taboru Partizana su meč podigli na nivo „biti ili ne biti” zbog svoje finansijske situacije, a za Cedevitu, koja se svakako ne razbacuje novcem (samo dva igrača nisu sa područja ABA lige) pobeda bi izvesno bila veliki korak u projektu koji se gradi od 2005. kada je u klub ušla „Atlantik grupa”.

– Život nosi svoje, jedna utakmica ne može da bude „život ili smrt”. Partizan je istorija, juče, danas i sutra, a mi smo ambiciozan klub koji ovaj meč doživljava kao jako bitan. Dobro smo se pripremili, a samo učešće je dovoljan motiv – rekao je Jasmin Repeša, trener hrvatske ekipe.

Partizanov strateg Duško Vujošević je pozvao publiku da pruži podršku bez izliva nacionalizma.

– Ulog je ogroman, plasman u Evroligu je za nas pitanje preživljavanja. Publika je ispunila „Pionir” kada smo igrali utakmicu bez takmičarskog značaja, molim je da nam i sada pomogne.

Cedevita ima infrastrukturu, selekciju, igru, a odluku će doneti kvalitet igrača na terenu.

Kapiten Zagrepčana Marino Baždarić je istakao da je recept za njegov tim igra iz decembarskog susreta u Zagrebu u kojem je Cedevita bila bolja.

Partizan je vrhunska ekipa, vrlo je teško izdvojiti najbolje. Pre svega je to odličan kolektiv, a ne igra koja se zasniva na individualcima. Nedavno smo imali priliku da osetimo kako je pred

Partizanovom publikom, a pomoć sa tribina može da se pokaže i kontraproduktivnom.

Partizanov kapiten Žofri Lovernj je rekao:

– Veoma poštujem ekipu Cedevite. Kao najveću opasnost za nas izdvojio bih Smita, Nurkića i Bilana. Spremni smo, borićemo se maksimalno.

Greška Lisca

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac je držanje Repeše i Vujoševića na zajedničkoj medijskoj konferenciji ocenio toliko džentlmenskim „da ne zna kako će bilo ko pobediti, moraće neko drugi da postigne koš”. A na početku je izazvao nezadovoljstvo Repeše:

– Voditelj konferencije i Lisac su ovaj meč najavili kao duel Partizan – Cedevita, a trebalo bi da je obratno – rekao je Repeša imajući na umu da je njegov tim bio drugi u ligaškom delu, a rival treći. – Otežavajuću okolnost što igramo na Partizanovom „vrućem” terenu ćemo pokušati da pretvorimo u izazov više.

Lisac je odgovorio da mu je „drago što je Jasmin reagovao, na fin način”.

– Izvinjavam se, sve je super”...

G. Kovačević

objavljeno: 24/04/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.