VUJOŠEVIĆ DEMANTOVAO: Nije skinuta zabrana BAT-a

Izvor: Kurir, 30.Sep.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUJOŠEVIĆ DEMANTOVAO: Nije skinuta zabrana BAT-a

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da nije tačna informacija da je crno-belima ukinuta suspenzija Suda za sportsku arbitražu (BAT), tako da taj klub i dalje nema pravo da registruje nove igrače.

"Nije tačna informacija. Mi nismo na toj listi, na toj listi su klubovi koji su više od dva meseca pod kaznom. Mi smo manje od toga. Ukoliko hoćemo da registrujemo nove igrače do četvrtka to moramo da regulišemo", rekao je Vujošević.

Beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mediji su ranije danas objavili informaciju da se Partizan ne nalazi na listi klubova kojima je zabranjena registracija novih igrača.

Partizan ima zabranu registracije novih igrača zbog neizmirenih obaveza prema nekadašnjem igraču Jaki Klobučaru. Klobučar je 2010. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, ali je on raskinut 2011. Slovenački igrač je tražio preostali novac i nije uspeo da se sporazume sa Partizanom, tako da je slučaj završio na BAT-u, koji je presudio da crno-beli treba da mu plate nešto više od 130.000 evra.

U saopštenju objavljenom na sajtu Parizana se podseća da je crno-belima 1. septembra 2014. saopšteno od strane Svetske košarkaške organizacije da ima rok od dva meseca da reši tu situaciju.

"BAT je na snazi od tog trenutka, ali zbog roka od dva meseca koji je dat od strane FIBA, ime Partizana se ne nalazi na zvaničnom sajtu organizacije u okviru liste klubova koji imaju zabranu registracije igrača. Po isteku predviđenog roka, ukoliko ne dođe do rešenja između kluba i Klobučara, FIBA će uvrstiti Partizan na pomenutu listu", navodi se u saopštenju kluba.

Uprava kluba, kako se dodaje, čini sve da skine zabrana i da na taj način nesmetano počne sezonu, registruje igrače koji su već potpisali ugovore sa klubom i dovede nova pojačanja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević: "Nije skinuta zabrana BAT-a"

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2014

Duško Vujošević demantovao je navode medija da je Tribunal za košarkašku arbitražu (BAT) ukinuo ranije izrečenu suspenzuju šampionu Srbije.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.