(VIDEO) NEKA PADNE I HOLANDIJA: Partizan nikada nije pobedio u zemlji lala, a evo šta Grobari pamte

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) NEKA PADNE I HOLANDIJA: Partizan nikada nije pobedio u zemlji lala, a evo šta Grobari pamte

Fudbaleri Partizana u dosadašnjoj istoriji nemaju lepa iskustva sa gosotvanja u Holandiji, ali su zato u eliminacionim mečevima sa jedinim timom iz te države, prolazili dalje.

Crno-beli, koji se večeras od 19 časova sastaju sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope, su kroz istoriju dva puta igrali dvomeč u evrokupovima protiv Holanđana, oba puta sa Groningenom i oba putaprošli dalje.

Prvi put crno-beli su igrali protiv Groningena pre 26 godina u tadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kupu pobednika kupova, kada je posle 4:3 u Holandiji za “zeleno-bele”, Partizan kod kuće uspeo da pobedi 3:1 i prođe dalje.

Utakmicu koju mlađi navijači Partizana bolje pamte, odigrala se u sezoni 2006/2007, u poslednjem kolu kvalifikacija za Kup UEFA. Tim trenera Miodraga Ješića slavio je rezultatom 4:2, da bi u revanšu pretrpeo “povoljan” poraz, 1:0.

Taj dvomeč ostaće upamćen po bojkotu Grobara na utakmici u Beogradu, golu sadašnje velike zvezde Barselone Luisa Suareza, ali i odbrani penala Ivice Kralja u holandskom revanšu. Dvostruki strelci za Partizan tada su bili Bojan Zajić i Nebojša Marinković. Kapiten je bio Ivica Kralj, a pored njih crno-beli dres tada su nosili još i Ćirković, Đorđević, Rnić, Lomić, Smiljanić, Lazić i Odita.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.