Uživo, poslednja četvrtina: Partizan - Cibona 61:50

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, poslednja četvrtina: Partizan - Cibona 61:50

Košarkaši Partizana u devetom kolu ABA lige igraju na svom parketu protiv Cibone, a meč iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Crno-beli posle prvog poluvremena vode sa 45:30 (24:16, 21:14).

Crno-beli su u utorak poraženi od Lijetuvos Ritasa u Evrokupu, a u regionalnom takmičenju imaju polovičan učinak od po četiri trijumfa u poraza.

Treća četvrtina: Cibona nemoćna, crno-beli čuvaju prednost

Zagrepčani su bili skoro dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << minuta bez koša, pa je Partizan preko Murića i Tepića uvećao prednost na 19 razlike (49:30), Blesingejm je bio prilično van ritma, pa je Ilijevski upisao goste u drugom poluvremenu.

Konstantno visoka prednost kao da je malo uspavala i publiku, a razmrdao ih je Milutinov zakucavanjem na sjajan pas Daloa za 55:38, nakon čega su Murić i Mačvan promašili iza linije 6,75 metara. Gostujući igrači delovali su dosta nemoćno, Gabrić im je trojkom vratio kakvu-takvu nadu da mogu do velikog preokreta, ali su Mačvan i Gagić opet vratili na plus 15 dva minuta pre kraja ove deonice.

Kao da su se crno-beli uspavali i pomislili da je pobeda već upisana, te su Cibosi pred ulazak u poslednju četvrtinu prišli posle dugo vremena na jednocifrenu razliku, ali je Gagić ofanzivnim skokom i polaganjem popravio promašaj Murića - 61:50.

Druga četvrtina: Partizan pobegao na plus 15

U prva dva minuta ove četvrtine Cibona je postigla samo dva poena, a crno-beli sedam i posle trojke Vanje Marinkovića i zakucavanja Murića na novo odlično dodavanje Mačvana poveli sa do tada maksimalnih plus 13 - 31:18.

U strelce se upisao i novajlija u gostujućim redovima, iskusni Vlado Ilijevski, ali su puleni Duška Vujoševića odlično igrali - čvrsto u odbrani, efikasno i na momente atraktivno u napadu, pa je Murić sjajno zakucao u kontri za 35:20, a Mačvan je upisao treću asistenciju.

Sredinom ove deonice otišao je na zaslužen predah, a Luka Bogdanović ga je odmenio sa četiri vezana poena, dok je Ilijevski trojkom smanjio na 39:28. Mačvan se ubrzo vratio na parket i odmah poentirao, ali zatim napravio korake u narednom napadu posle ukradene lopte Murića.

Blistao je krilni centar do kraja poluvremena i četvrtom asistencijom pronašao Milutinova, koji je postigao 11. poen, a Mačvan je polovičnim učinkom sa penala vratio maksimalnih plus 15 (45:30) pred odlazak na odmor.

Prva četvrtina: Ključna serija crno-belih od 7:0

Trener Partizana Duško Vujošević odlučio se za petorku Tepić, Andrić, Murić, Mačvan i Milutinov, dok su za goste iz Zagreba od početka zaigrali Blesingejm, Rozić, Markota, Siriščević, Žižić.

Rozić je košem otvorio meč, da bi uzvratio Milutinov pogotkom posle skoka u napadu, ali je onda promašio dva penala. Murić je doneo prvu prednost crno-belima nakon ukradene lopte i asistencije Andrića, ubacio i dodatno slobodno bacanje, ali su gosti nastavili rezultatsku klackalicu sa dve trojke Blesingejma i Markote za 7:8.

Usledila je serija Partizana od 7:0 u kojoj je Tepić zakucao na dodavanje Mačvana u kontri, a Milutinov posle Andrićeve promašene trojke skočio pod košem rivala i sa dva plus jedan povisio na 14:8.

Nastavili su crno-beli da guraju loptu u reket odakle je poentirao i Gagić, a Murić i Milutinov se sa penala pobrinuli za 19:10 u sedmom minutu. Posle trojke slovenačkog reprezentativca Partizan je stekao dvocifrenu prednost (22:12), a u samom finišu prve deonice poentirali još Milutinov i Lalić za 24:16.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo, poslednja četvrtina: Partizan - Cibona 62:53

Izvor: Blic, 23.Nov.2014

Košarkaši Partizana u devetom kolu ABA lige igraju na svom parketu protiv Cibone, a meč iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Crno-beli posle prvog poluvremena vode sa 45:30 (24:16, 21:14)...Crno-beli su u utorak poraženi od Lijetuvos Ritasa u Evrokupu, a u regionalnom takmičenju imaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.