Uživo: Tuče na Severu i Istoku! Partizan bez špica počinje derbi

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Tuče na Severu i Istoku! Partizan bez špica počinje derbi

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće Partizan (18 časova) u okviru 24. kola Jelen Superlige, a sve dešavanja oko stadiona "Rajko Mitić" uoči 148. večitog derbija, kao i samu utakmicu, možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo.

Derbi još nije počeo, a nije mogao da protekne bez incidenata!

Sve je počelo na istočnoj tribini kada su se navijači oba kluba zaleteli jedni ka drugima, pa je brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << intervenisala policija i obezbeđenje i napravila tampon-zonu.

Trener Zvezde Nenad Lalatović odlučio se za očekivan sastav: Rajković, Cvetković, Jovanović, Pavićević, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Katai, Lazović, Jović, Parker.

Njegov kolega na klupi Partizana Zoran Milinković priredio je malo iznenađenje i opredelio se za tim bez klasičnog napadača. Na klupi su ostali i mladi Ivan Šaponjić i Nemanja Kojić, pa će na teren od prvog minuta istrčati: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Brašanac, S. Ilić, Babović, A. Živković, Grbić.

To znači da će Grbić imati ulogu "lažne devetke", a sa druge strane Zvezda igra u standardnoj formaciji 4-1-4-1, u kojoj je Jović biti na levom krilu, Lazović na desnom, a Katai odmah iza najisturenijeg Parkera.

Saobraćaj na Autokomandi ne funkcioniše, a policija čuva raskopane delove, kako navijači ne bi došli do kamenja, šipki i ostalog "oružja" koje bi moglo da se koristi prilikom navijačkih sukoba.

Ali, za sada je sve mirno i samo tako neka protekne 148. večiti derbi.

Problemi postoje jedino u saobraćaju, jer je sve zatvoreno od isključenja iz pravca Slavije ka Južnom bulevaru, ne idu ni autobusi, pa su Banjica i okolni krajevi grada odsečeni od gradskog prevoza koji inače ide preko Autokomande.

Sigurno je da će loža biti ispunjena do poslednjeg mesta jer su emisari brojnih evropskih klubova najavili svoj dolazak, prvenstveno sa namerom da pogledaju mlade nade oba kluba.

Potvrđeno je da će na "Marakani" biti skauti Intera, Olimpika iz Marseja, Fejenorda, Lila dok će preko srpskih uticajnih menadžera doći predstavnici Fjorentine, Bazela, Hamburga, Hetafea, Real Sosijedada, Đenove, Briža, Genta, Seltika, Bordoa, Monpeljea, Monaka, Lajpciga, Kajzerslauterna i još mnogo zvučnih imena.

Zvezdina potera do kraja ili šampionska zvona za Partizan - dilema je uoči 148. derbija. Odlazak crno-belih na plus osam uveo bi Superligu u mirnu završnicu, suprotan ishod bi oživeo domaćina.

Šezdeset puta pobedili su Zvezdini fudbaleri najvećeg rivala, 44 puta u derbiju su uspeli da trijumfuju igrači Partizana, a nova dilema je: Ko može biti junak derbija?

Saša Ilić, stub Partizana. Iz svake njegove reči izbija mirnoća i iskustvo, sve ono što je crno-belima potrebno pred gostovanje Crvenoj zvezdi.

- Uvek se ponavlja - derbi je specifična utakmica, ali zaista je tako. Ni sam ne znam koliko sam ih odigrao kada smo bili iza večitog rivala pa dobili. I obrnuto, imali veliku prednost, pa izgubili - kaže Ilić za „Blic“, o čemu više možete da pročitate klikom - OVDE.

Partizan je iskusniji, ali ova Zvezda ima kapacitet da ga pobedi i zakuva prvenstvo. Zorana Filipovića, sa sedam golova jednog od najubojitijih aktera u derbijima, raduje interesovanje navijača i priče o fudbalu na svakom koraku.

Uoči 148. derbija Milutin Šoškić (79) više razmišlja o atmosferi, nego o rezultatu. Golmanska legenda iz Humske strepi od incidenata koji poslednjih godina kvare utisak, a više o tome možete da pročitate klikom - OVDE.

Dan kada se postaje zvezda, drugi deo. Tako bi mogao da glasi nastavak priče o usponu Zvezdinog Luke Jovića i njegovom učešću u današnjem 148. večitom derbiju.

- Očekuje nas težak meč, to svi znamo. Ali spremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu, opušteno bez dodatih tenzija. Gledali smo snimke večitog rivala i videli koje su im prednosti a koje mane. Bitno je da smo mi u glavi dobro “spremljeni” i daćemo maksimum - prvi je komentar Luke Jovića za “Blic”, a više o tome šta je rekao mladi napadač možete pročitati klikom - OVDE.

Na sat vremena do početka derbija, u anketi na Blicsportu skoro polovina vas veruje u pobedu Zvezde - 47,9 odsto. Vas 38,9 odsto smatra da će Partizan slaviti u Ljutice Bogdana, dok 13,1 odsto misli da neće biti pobednika.

Ako želite, možete da glasate odlaskom na vest klikom - OVDE.

Prodaja ulaznica derbi, za navijače Partizana odvijala se na blagajnama stadiona u Humskoj od četvrtka, a danas, nešto više od sat vremena pre početka policija nije dozvoljavala preterano zadržavanje na tom mestu.

Na sat i po pre početka derbija sve protiče mirno oko "Marakane", navijači polako pristižu na stadion, zbog čega se stvaraju velike gužve na Autokomandi, što je i inače situacija u ovom delu grada usled rekonstrukcije.

Takođe, očekivano je prisutan i veliki broj policije i pripadnika Žandarmerije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo, 148. večiti derbi: Tuče na Severu i Istoku! Lete stolice i baklje!

Izvor: Blic, 25.Apr.2015

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće Partizan (18 časova) u okviru 24. kola Jelen Superlige, a sve dešavanja oko stadiona "Rajko Mitić" uoči 148. večitog derbija, kao i samu utakmicu, možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo...Derbi još nije počeo, a nije mogao da protekne bez incidenata!..Sve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.