Partizan sa 3:1 ispratio Kruševljane kući

Izvor: B92, 30.Apr.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan sa 3:1 ispratio Kruševljane kući

Partizan je na svom stadionu sa 3:1 pobedio ekipu kruševačkog Napretka u 33. kolu Superlige Srbije. Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu.

Strelci za Partizan bili su Marko Janković, Nebojša Kosović i Leonardo dok je počasni gol za Napredak u poslednjoj sekundi meča postigao Filip Kasalica.

Ekipe Partizana i Napretka igrale su dva različita poluvremena. U sporom i nezanimljivom prvom poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez golova jedno od najvećih uzbuđenja je priredio golman Partizana Kljajić kada je svojim kiksem mogao da "pokloni" gol Ndiajeu iz Napretka.

Drugo poluvreme je počelo brzim i neočekivanim golom crno-belih. Marko Janković je dobro reagovao na odbijenu loptu posle šuta Leonarda, šutnuo je loptu po zemlji i Partizan je došao do prednosti od 1:0. Od tog trenutka se utakmica otvara i ekipe igraju angažovanije.

Igrači Partizana su bili bolji i pritiskali su odbranu Napretka, a najviše problema Kruševljanima je pravio Leonardo. Solidna igra njegove ekipe nagrađena je sa još dva gola, od kojih je jedan postigao i sam iz slobodnog udarca. Kosović je pogodio u 57. a Leonardo u 75. minutu i Partizan je imao sigurnu prednost na 15 minuta do kraja.

Trener Napretka Vuk Rašović je nakon drugog gola Partizana pokušao da poboljša igru u napadu svoje ekipe uvođenjem Filipa Kasalice u igru u 59. minutu, ali je Napredak do kraja golom Kasalice u poslednjim sekundama meča došao tek do 3:1 i ipak upisao poraz u Humskoj.

Partizan sada ima 3 boda prednosti u odnosu na večitog rivala koji ima imperativ pobede protiv Vojvodine na svom stadionu.

Tok meča

Posle uvodnih deset minuta igre, ekipa Partizana igra konkretnije. Crno-beli napadaju sa bokova i posle centaršuteva pokušavaju da ugroze gol Nikole Petrovića.

Petrović je imao dve sigurne intervencije, jednu posle pokušaja glavom crno-belih, a drugu u 14. minutu posle pokušaja Đurđevića iz šesnaesterca sa leve strane. Đurđević je šutirao po zemlji i slabo, pa nije bilo većih problema za golmana Napretka.

Kosović je u 19. minutu poslao loptu u prostor kroz sredinu za napadača Partizana Tavambu, ali je Petrović pravovremeno istrčao i sprečio dobru šansu za Partizan.

Spor tempo utakmice na polovini prvog poluvremena, bez pravih prilika do 30. minuta, uz mnogo prekida posle faulova. Posle jednog od prekršaja, Napredak je imao priliku da zapreti iz slobodnjaka, ali su Kruševljani loše izveli slobodnjak.

Prva prilika za Partizan posle šuta Đurđevića. U 32. minutu Ostojić posle kornera preti glavom, ali njegov udarac odlazi van okvira gola Napretka.

Markoski na zemlji posle sudara sa Kosovićem, srećom bez posledica, igra nakratko prekinuta pa nastavljena.

Četiri minuta posle Ostojićevog pokušaja glavom, šansa za Napredak! Golman Partizana Kljajić mogao je da postane tragičar. Šutnuo je loptu pravo u Ndiajea što igrač Napretka nije očekivao pa se lopta vratila u ruke golmanu Partizana. Da je bolje reagovao, Ndiaje bi ostao jedan na jedan sa čuvarom mreže Partizana.

Do 41. minuta Napredak je konsolidovao redove, oslobodio se i napada preko bokova, ali bez konkretnih problema za Kljajića.

Prvo poluvreme završeno je bez golova. Partizan je imao ukupno 5 šuteva prema golu Napretka od čega su dva išla u okvir gola gostiju. Da je Partizan igrao nešto ofanzivnije pokazuju i 4 ofsajda u kojima su se našli crno beli.

Obe ekipe su imale po 50% vremena loptu u svom posedu, a Partizan je napravio prekršaj više od protivnika 10 prema 9. Sudija iz Vrbasa Vlado Glođović nije pokazivao kartone u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme

Crnogorski internacionalac Marko Janković u 47. minutu postiže gol za 1:0 i vođstvo svoje ekipe. On je iskoristio odbitak posle šuta Leonarda i loptu po zemlji poslao u nebranjeni deo Petrovićevog gola.

Na startu drugog poluvremena zabeleženo je i nekoliko oštrijih startova nego u prvom delu igre, ali još uvek nema kartona.

Tavamba je posle veoma dobrog derbija sa Crvenom zvezdom odigrao bledu partiju protiv Napretka. Trener Partizana Marko Nikolić ga "seli" na klupu, a u 55. minutu ga na terenu menja Saša Ilić.

Partizan duplira prednost preko Kosovića u 57. minutu. Za Partizan je drugi gol postigao i drugi crnogorski reprezentativac iz redova crno-belih.

Filip Kasalica ulazi u igru u ekipi Napretka, menja Markoskog u 59. minutu, a Napredak pojačava napad nekadašnjim igračem Crvene zvezde.

Napredak ima inicijativu na sredini terena, ali Partizan je opasniji kada krene ka golu rivala. U 70. minutu sa distance je posle dodavanja Leonarda pokušao Miletić ali je Petrović odbranio.

Leonardo dobru igru u ofanzivi propušta da kruniše golom u 72. minutu. Posle dobrog dodavanja u prostor, Leonardo izlazi sam ispred golmana Napretka, ali iskosa sa desne strane šutira pored gola.

Navijači Partizana ponovo skandirali ime Vesne Čović, supruge Nebojše Čovića.

Kakva golčina Leonarda iz slobodnog udarca! Sa nešto više od 20 metara Leonardo šutira u golmanov levi ugao i matira Petrovića. Partizan od 75. minuta vodi sa 3:0.

Na 12 minuta do kraja izlazi iz igre strelac prvog gola za Partizan, Jankovića menja Đuričković, a Partizan će pokušati da odigra dobru odbranu do kraja meča. Na drugoj strani, Sekidika Jese je ušao u igru, a izašao Vukanović.

Đuričković odmah po ulasku na teren pokušava da se probije u šesnaestercu Napretka, odbrana ekipe iz Kruševca ga obara, ali Glođović ne pokazuje na belu tačku.

Leonardo se upisao u strelce 20. put ove sezone na ovoj utakmici. Od 83. minuta na terenu je umesto njega Nemanja Mihajlović.

Partizan i posle postignutog trećeg gola ne odustaje i želi da poveća prednost, ali od gola Leonarda nije bilo opasnijih šansi ni na jednoj ni na drugoj strani.

Napredak u 91. minutu i poslednjim trenucima susreta pogađa za 3:1, strelac gola za goste je Filip Kasalica koji je ušao sa klupe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan ubedljiv protiv Napretka

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2017

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak sa 3:1 u 33. kolu Superlige Srbije...Nakon prvog poluvremena bez golova, Partizan je silovito krenuo u drugom poluvremenu i već u 47. minutu poveo golom Marka Jankovića...Janković se našao na pravom mestu u pravo vreme i iskoristio odbitak nakon šuta Leonarda...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.