Uživo: Povrede Lazovića i Ilića, Ludogorec - Partizan 0:0

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Povrede Lazovića i Ilića, Ludogorec - Partizan 0:0

Fudbaleri Partizana po drugi uzastopni put u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraju protiv Ludogoreca, a uz Blicsport od 20 sati možete uživo pratiti prvi ovosezonski duel ovih rivala, koji se najpre sastaju u Bugarskoj. Prvo poluvreme završeno je bez pogodaka, i pored brojnih šansi, a u toku je drugo.

Trener crno-belih Marko Nikolić odlučio je da rivalu suprotstavi formaciju 4-3-1-2, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Brašancem kao zadnjim veznim, Andrijom Živkovićem i Drinčićem kao bočnim igračima na sredini terena, te kapitenom Sašom Ilićem iza napadačkog tandema Lazović - Škuletić.

Samo što je meč počeo, domaći su napravili veliki kiks na osam metara od svog gola, jer je Vitinja ramenom hteo da primiri loptu a okliznuo se. U punom trku, Brašanac je uspeo da dođe u posed "bubamare", otišavši ukoso probao je da proigra Ilića no ni njegov pokušaj, ni potonji Škuletićev udarac glavom nisu doneli prednost crno-belima.

"Grobari" u Bugarskoj

Oko stotinak navijača Partizana našlo se na stadionu u Razgradu, smestivši se na južnu tribinu gde su razvili svoje zastave i još pre početka utakmice počeli sa bodrenjem svojih ljubimaca.

Ta šansa iz drugog minuta bila je samo uvod u narednu, jer je u već sledećem minutu Škuletić odlično utrčao po levoj strani, a njegov snažan šut golman Stojanov intervencijom sprečio da postane atraktivan pogodak, pod prečku.

Bugari su mogli da uzvrate u 10. minutu kada je posle faula Brašanca, kome je pokazan žuti karton, izveden sa desnog krila slobodan udarac koji je omogućio Marselinju da glavom ugrozi gol rivala, ne i dovoljno precizno da bi matirao Lukača koji bi imao male šanse da interveniše jer je udarac bio sa ivice peterca.

Borba se potom rasplasmala, pa je već u narednoj akciji Škuletić probao da iznenadi Stojanova, jer je loptu koja mu je sa leve strane dodata iz auta, odmah, "iz prve", levicom uputio ka mreži suparnika, gde je pribrana intervencija golmana onemogućila promenu rezultata.

A nije je bilo ni kada je Vulićevićev pad zbog klizanja iznedrio veliku šansu za Ludogorec u 17. minutu, lopta je tada brzo stigla do Mihaila Aleksandrova koji se stuštio ka Lukaču da bi njegov šut sprečio Volkov briljantnim uklizavanjem u poslednjem trenutku.

Na narednu šansu se čekalo do isteka pola sata igre, a tada je majstorsko proigravanje Saše Ilića za Škuletića bilo uvod u dodavanje koje je moglo da proslavi Andriju Živkovića, a kada je on promašio loptu, treneru Marku Nikoliću ostalo je samo da se uhvati za glavu jer je dobra prilika, na 12, 13 metara od mete, otišla u nepovrat.

Hvaanja za glavu je bilo i među navijačima Ludogoreca, jer je u 32. minutu korner za njihovu ekipu umalo doneo i vođstvo. Takav scenario se nije svideo Vladimiru Volkovu te je u gužvi, loptu koja je krenula ka golu, izbacio u ključnom momentu.

Usledio je potom period inicijative bugarske ekipe, ne i nove šanse, pa je prvo poluvreme završeno bez pogodaka.

Samo što su igrači počeli da se nadigravaju u drugom delu meča, teren je, zbog povrede ključne kosti, morao da napusti Danko Lazović, a trener Nikolić je rešio da napadača zameni veznim igračem, pa je u igru ušao Ninković.

Ipak, i dalje je Ludogorec bolje igrao na sredini terena, pa je bilo više zanimljivih zbivanja pred Lukačom nego pred njegovim kolegom među stativama na suprotnoj strani terena. "Mešao" je karte strateg Partizana, osvežio tim ubacivanjem Grbića umesto ne baš primetnog Andrije Živkovića, koji je više posla imao u odbrani nego u crno-belim kontrama, a sve u nadu da će se promeniti odnos snaga na igralištu i, konačno, rezultat u korist srpskog predstavnika.

Ipak, prvu pravu priliku imao je Aleksandrov u 68. minutu, kada je posle kornera glavom dobro poslao "žabicu", a lopta je, odbivši se o travu, prohujala pokraj bliže stative. Koliko su Nikolićeva, i nadanja Partizanovih navijača da će izmene ubrzati igru i preneti opasnost pred gol Ludogoreca bile isprva uzaludne, govori i podatak iz 71. minuta kada je sudija Hansen pokazao žuti karton golmanu crno-belih Lukaču - i to zbog odugovlačenja.

U finišu se, deset minuta pre kraja, povredio i Saša Ilić, koji je iznet sa terena na nosilima, a odmenio ga je Predrag Luka.

Prošle godine isti rivali u istoj rundi

Podsetimo, prošle godine je, u prvom duelu odigranom u Razgradu, pred 6.000 gledalaca Partizan uspeo da povede, jer je Marković dao gol u 49. minutu. No, Marselinjo, koji i ovoga puta igra, u 54. te Aleksandrov u 67. doneli su prvi trijumf Bugarima - 2:1.

Revanš je prošao još bolje za Ludogorec: iako je na tribinama stadiona u Humskoj bilo 22.312 gledalaca, gosti su iskoristili nepreciznost Partizana i isključenje Gulana u 85. minutu da, pogotkom Zlatinskog iz penala u 88, ostvare drugu pobedu i ukupnim rezultatom 3:1 prođu dalje.

Svi strelci za Ludogorec iz tih mečeva i sada su članovi ekipe, s tim što je Zlatinski na klupi za rezerve, dok su na Partizanovoj ostali golman Živko Živković, letošnje pojačanje Branko Ilić, te Ninković, Grbić, Marković, Gulan i Luka.

Prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Trenutno: Ludogorec - Partizan 0:0 (2. poluvreme u toku)

Razgrad - Stadion: Ludogorec arena; Gledalaca: 5.000; Sudija: Ken Hansen; Žuti kartoni: Moči, Dani Abalo, Bezjak - Brašanac, Ilić, Lukač

Ludogorec: Stojanov, Vitinja (od 47. Angulo), Moči, A. Aleksandrov, Žunior Kaisara, M. Aleksandrov (od 75. Anise), Fabio Espinjo, Djakov, Dani Abalo (od 63. Misiđan), Marselinjo, Bezjak

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Trajković, Vulićević, Brašanac, Drinčić, A. Živković (od 67. Grbić), S. Ilić (od 80. Luka), Lazović (od 54. Ninković), Škuletić

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Humskoj obrisali znoj sa čela: Lazović i Ilić spremni za revanš

Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2014, 17:11

Uzdah olakšanja u Humskoj 1. Povrede Danka Lazovića i Saše Ilića nisu teže prirode i obojica će biti spremni za revanš sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tandem najiskusnijih fudbalera crno-belih je tokom drugog poluvremena susreta u Razgradu zamenjen, ali prema informacijama...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.