Uživo: Na derbiju i Novak, grobari ga vređali, Partizan - Zvezda 37:33

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Na derbiju i Novak, "grobari" ga vređali, Partizan - Zvezda 37:33

Košarkaši Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom igraju od 19 časova meč 23. kola ABA lige, a zbivanja sa tog duela možete pratiti uz Blicsport.rs. Posle prve četvrtine, crveno-beli su vodili sa 15:17, a u toku je druga deonica.

Druga četvrtina u toku

Dženkins je nastavio gde je stao, pa je vratio prednost ekipi Dejana Radonjića nakon što je Milutinov sa linije penala bio poravnao rezultat.

No, posle tih 17:19 za crveno-bele, koji su i imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << loptu nakon promašaja Andrića, usledila je mini-serija tima Duška Vujoševića. Prvo je mladi Marinković poentirao iz lepog prodora u levu stranu, na to se nadovezao i dalekometni pogodak "Gagija" Milosavljevića, pa je semafor pokazao 22:19. Ne i zadugo.

Kada je video da Jovića više ne služi šut, a da samopouzdanje ekipe ipak raste, naročito posle Tejićeve blokade prilikom Mačvanovog pokušaja, Čarls Dženkins je sa dve trojke doneo Zvezdi vođstvo 22:25, što je Vujoševića nateralo da zatraži tajmaut na pet i po minuta pre poluvremena. Pomaka u igri šampiona Srbije, bar tada, nije bilo: crveno-beli su dali i treću trojku zaredom, ovoga puta zahvaljujući Vilijamsovom pogotku iz levog ćoška, pa je gost otišao na "+6", posle čega je Partizan zaigrao zonsku odbranu 1-3-1. I, činilo se da ni ona neće umiriti dalekometnu paljbu Radonjićevih izabranika.

Dao je trojku i Nikola Kalinić, za 24:31, no bilo je to u trenutku kada su se crno-beli već "probudili", pa je posle koša koji mu je priznat i bez da je lopta prošla kroz obruč, Milutinov asistirao Pavloviću za trojku i najavu "juriša" domaćih. Njega je predvodio Mačvan, najpre jednim "običnim" pogotkom, a onda i jednim iz prodora, uz prekršaj, za 32:33 na dva minuta pre kraja druge četvrtine. Dao je Mačvan još jednom "2+1" u velikoj seriji Partizana od 13:2, što je zbunjene crveno-bele potpuno pomelo u sopstvenim napadima.

Prva četvrtina: Sjajni Pavlović i Zvezdina mini-serija za preokret

Partizan je u meč ušao sa petorkom Tepić, Pavlović, Milosavljević, Mačvan, Đumić, a njegov rival sa petorkom Vilijams, Blažič, Dangubić, Mitrović, Marjanović.

Pogotkom Pavlovića sa leve strane, crno-beli su košgeterski otvorili ovaj meč, a uzvratio je Jaka Blažič i to trojkom za 2:3. Kako su usledili "prazni" minuti na obe strane, jer Partizan nije dobro izlazio na kraj sa odbranom rivala "čovek na čoveka", a Nemanja Dangubić promašio tri uzastopne trojke, posle čega ga je trener Dejan Radonjić prilično bodrio, ne želeći da mu igrač klone duhom, čekalo se ko će prvi da "proradi".

Pavlović je bio taj u Partizanu, jer je pogodio i iz dva naredna svoja pokušaja, a uzvratio mu je Markus Vilijams, i to lepom asistencijom za Dangubića, koji je samopouzdanje podigao zakucavanjem.

Tada se i razvio pravi dvoboj igrača sa NBA iskustvom: Pavlović je sa polu-distance pogodio i svoj četvrti uzastopni šut, a trojkom je izjednačio Vilijams, za 8:8 na isteku četvrtog minuta. U naredna dva jedino je Milenko Tepić pogodio, iako je Vilijams u dva navrata pokušavao da postigne trojku, a sve se zakucalo na 03:41 do isteka vremena u prvoj deonici, kada je Nikola Kalinić dobio tehničku grešku zbog toga što se bunio kada je njemu dosuđen prekršaj, a on pritom doživeo udarac po licu.

Desilo se to pri rezultatu 10:8 za Partizan, a to je uvećano na 13:8 pred poslednja tri i po minuta. Tada je Jovićev prodor malo uzdrmao Partizanovu odbranu koja je posle pomenutog egala zaigrala vrlo čvrsto, a nakon Mačvanovog promašaja, uz nehotični udarac po licu, Zvezda je propustila da se još više približi, jer je Dangubić iskoračio izvan terena dok  je imao loptu u svom posedu. Ipak, rezervista Dženkins je uspeo da privremeno primakne crveno-bele, zahvaljujući ofanzivnim skokom, no odmah je uzvratio Saša Pavlović, desetim poenom i to za samo osam i po minuta igre.

Usledio je potom novi hladnokrvni potez reprezentativnog plejmejkera Stefana Jovića, koji je trojkom izjednačio na 15:15, minut pre kraja uvodne deonice, a ona je okončana solo-potezom Dženkinsa sa Zvezdinih "+2" pred prvi obavezni predah.

U prvoj četvrtini Zvezda je šutirala trojke 3/12, Partizan 0/2, a crveno-beli su imali više skokova 10 naspram 6.

Novak i Troicki na derbiju

Na večiti derbi koji se igra u hali Pionir stigli su i naši teniseri, Novak Đoković i Viktor Troicki. Navijači Partizana su vređali Noleta, inače velikog Zvezdaša, kome su "delije", očekivano, skandirale. On je sve propratio smeškom, dok je Viktor pevušio ostale, pristojnije pesme "grobara".

Uoči meča

Pred treći ovosezonski večiti derbi, a 235. u istoriji, Zvezda je ubedljivo prva na tabeli regionalnog takmičenja sa učinkom 21-1 i maltene može da "bira" protivnika u plej-ofu. Niko neće stići tim Dejana Radonjića na vrhu tabele, a gostovanje Partizanu je sa takmičarske strane, od mnogo većeg značaja crno-belima.

Srpski prvak (četvrti sa 15-7) samo pobedom može da čuva nadu da neće završiti četvrti u ligaškom delu sezone i već u polufinalu plej-ofa ponovo igrati sa večitim rivalom. U slučaju takvog raspleta i derbija pre finala, sledeće sezone bismo imali samo jednog predstavnika u Evroligi, pošto u elitno takmičenje prema pravilima idu finalisti ABA lige.

Partizanu na ruku ide i pomalo neočekivana pobeda Mega Leksa nad Cedevitom (107:103), koja ima 15-8 i koju bi pretekao na trećem mestu ako pobedi Zvezdu, dok je Budućnost i dalje na drugom mestu sa učinkom 17-6 nakon trijumfa nad Solnokom.

Crveno-beli derbi dočekuju posle evroligaškog poraza od Reala u Madridu, u osmom kolu Top 16 faze, a večiti rivali su se sastali i prošlog vikenda u polufinalu Kupa Radovija Koraća kada je Zvezda slavila i kasnije odbranila trofej. Biće to treći večiti derbi ove sezone, a zanimljivo da su izabranici Dejana Radonjića u prethodna dva pobedili istim rezultatom - 76:67.

Zbog povreda, Duško Vujošević ne može da računa na Eda Murića, a Radonjić na Branka Lazića.

Karata nema u prodaji, a iako je Partizan formalno domaćin, prema ranije dogovoru raspodele ulaznica, biće prisutno i 500 navijača lidera Zvezde.

ABA liga, 23. kolo

Petak:


Cedevita - Mega Leks 103:107 (21:15, 19:23, 16:30, 32:20, 15:19)

Subota:

Solnok - Budućnost (14:23, 19:16, 18:20, 21:22)

Krka - Zadar 83:80 (18:24, 20:14, 17:24,)

Nedelja:

MZT - Olimpija 57:76 (14:20, 14:19, 13:18, 16:19)

19.00 Partizan - Crvena zvezda

Ponedeljak:

18.00 Levski - Igokea

20.30 Metalac - Cibona

Tabela: Crvena zvezda 21-1, Budućnost 17-6, Ceevita 15-8, Partizan 15-7, Olimpija 13-10, Krka 12-11, Zadar 11-12, Metalac 11-11, Solnok 10-12, Mega Leks 10-13, Cibona 9-13, Igokea 7-15, MZT 6-17, Levski 1-21
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija,   Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.