Uživo: Grobari napravili Mordor od Pionira, Partizan - Zvezda 0:4

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Grobari napravili Mordor od Pionira, Partizan - Zvezda 0:4

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Telekom sastaju se od 21 sat u trećem meču polufinalne serije ABA lige u kojoj je rezultat 1:1 u pobedama, a u kojoj se igra dok neka ekipa ne trijumfuje triput. Ko u tome uspe, ide ne samo u regionalno finale, već i u Evroligu, a poraženi ostaje bez šanse da se sledeće sezone nadmeće u elitnom evropskom takmičenju. Zbivanja iz hale Pionir, u kojoj se nalazi više od 7.000 vrlo bučnih Partizanovih "grobara" možete pratiti iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << minuta u minut uz Blicsport.rs

Prva četvrtina u toku

Meč je počeo Zvezdinim osvajanjem lopte, a omah zatim i poentiranjem Bobija Marjanovića, koji je tako izjednačio svoj košgeterski učinak iz druge utakmice. On je potom, u sledećoj akciji, ubacio i oba slobodna bacanja, donevši 0:4 gostima.

Uoči početka utakmice

Posle uspeha crno-belih pred Zvezdinim "delijama" i izjednačenja u seriji na 1:1, hala je u subotu punih sat vremena pre početka susreta bila krcata crno-belim navijačima. Oko Pionira, kao i na prošle dve utakmice, dvostruki prsten žandarmerije proveravao je svakoga ko bi prišao i nikoga bez karte ili novinarske akreditacije nije puštao ni blizu hale.

Zvezdin košarkaš i nesuđeni heroj druge utakmice Jaka Blažič, kome je Nikola Milutinov u poslednjim sekundama blokirao šut za preokret crveno-belih, prvi je bio na zagrevanju i to više od sat vremena pre početka. I, bio je na meti "grobara" koji su mu vređali i sestru, pa se nastavilo sa ružnom praksom vređanja najbližih članova porodice igrača oba kluba.

Na parket su, kolektivno, izašli prvo igrači Partizana, a onda i Zvezdini - ka kojima su poleteli brojni upaljači, dok su tribine grmele od uzvika, urlika i psovki, stvarajući tako nesnosnu atmosferu za crveno-bele.

Među onima koji su stigli u Pionir su i nekadašnji ljubimci "grobara", fudbaler Mateja Kežman i košarkaš Predrag Drobnjak.

Reagujući na akciju "delija", koji su dan ranije posetili košarkaše Zvezde na treningu i pružili im podršku, a koji su u svom pozivu istomišljenicima naglasili da "crveno-bele čeka teško gostovanje, u Mordoru (izmišljena zemlja zla u Tolkinovoj seriji romana o gospodaru prstenova), navijači Partizana su ovoga puta doneli i transparent "Grobari Mordor".

Posle treće utakmice polufinalne serije, i četvrta će se odigrati pred "grobarima", u nedelju od 21 sat.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Grobari napravili Mordor od Pionira, Partizan - Zvezda 6:6

Izvor: Blic, 18.Apr.2015

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Telekom sastaju se od 21 sat u trećem meču polufinalne serije ABA lige u kojoj je rezultat 1:1 u pobedama, a u kojoj se igra dok neka ekipa ne trijumfuje triput. Ko u tome uspe, ide ne samo u regionalno finale, već i u Evroligu, a poraženi ostaje bez šanse da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.