Uživo: Drugi autogol u Humskoj, Ninković pljunuo ka tribini, Partizan - Nefči 3:2!

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Drugi autogol u Humskoj, Ninković pljunuo ka tribini, Partizan - Nefči 3:2!

Još dva stepenika dele fudbalere Partizana od grupne faze Lige Evrope, a njihov prvi meč plej-ofa sa Nefčijem, sa stadiona u Humskoj možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Posle prvog poluvremena bilo je 2:2, iako su crno-beli gubili sa 0:2 nakon 17 minuta.

Treneru Marku Nikoliću drma se klupa posle neubedljivih partija u Jelen Superligi i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Ludogoreca, pa mora da preskoči azerbejdžanski tim kako bi sačuvao posao, a meč je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << počeo katastrofalno po njegove pulene.

Isti ovi timovi igrali su i pre dve godine kada su se sukobili tada napadač crno-belih Aleksandar Mitrović i golman Nefčija Saša Stamenković, inače bivši čuvar mreže Crvene zvezde, koji je i sada bio na meti uvreda sa tribina u Humskoj.

Prava opomena stigla je srpskom viceprvaku već u drugom minutu, jer je Vobaj na centaršut iz prekida sa leve strane matirao Lukača, ali mu je gol opravdano poništen jer je bio u ofsajdu.

Žestoko se igralo na samom početku, pa je Partizan imao odličnu priliku u četvrtom minutu - Vulićević je dobro centrirao sa desne strane, Stamenković je otišao u prazno, pa je lopta došla na drugu stativu do usamljenog Ninkovića, čiji je udarac ka praznoj mreži zaustavljen na samoj gol-liniji.

Gosti se nisu branili, već su koristili prostor koji im je ostavljala odbrana crno-belih, te su dva puta zapretili snažnim udarcima sa distance i Lukač je u oba navrata dobro intervenisao, ali je bio nemoćan u 10. minutu. Brašanac je ispao na desnoj strani odakle je centrirao Vobaj, zakazala je cela odbrana Partizana, pa je zaboravljeni Silva Kruz iz peterca pogodio metu za 0:1.

Posle primljenog gola crno-belima je bilo potrebno pet minuta da dođu sebi, a onda je u 17. minutu usledio novi šok u Humskoj. Opet je odbrana Partizana početnički reagovala, lopta je posle kornera sa desne strane prošla pored četvorice domaćih igrača, što je Silva Kruz kaznio drugim golom, pogodivši gornji desni ugao za 0:2.

U velikoj želji da što pre prepolove zaostatak, Petar Grbić je pokušao da iznudi penal posle duela sa Stamenkovićem, ali mu je turski sudija Husein Goček pokazao žuti karton zbog simuliranja, jer je pao pre kontakta.

Nije srpski viceprvak imao ni sreće u 26. minutu kada je Petrović odlično centrirao sa leve strane, opet je Stamenković otišao u prazno a lopta je došla do Ninkovića na drugoj stativi, koji je neometan promašio prazan gol.

Ipak, tri minuta kasnije uspeli su da smanje zaostatak na 1:2 - Ninković je izveo prekid iskosa sa leve strane, a Silva Kruz glavom skrenuo loptu u sopstvenu mrežu i tako postigao sva tri gola na ovom meču, i ujedno najavio potpunu ludnicu.

Partizan je u roku od samo tri minuta pobegao sa ivice ambisa i izjednačio na 2:2, dok je publika i dalje neumorno skandirala: "Uprava napolje". Nije ih umirio ni odličan potez Grbića, koji je na 40 metara izbegao ofsajd zamku i na odličan pas Branka Iliča u visokom luku lobovao istrčalog Stamenkovića.

Tim rezultatom se otišlo na predah, da bi crno-beli krenuli sa silovitim napadima na početku drugog poluvremena. U glavnoj ulozi bio je Lazović, od koga se najpre odbila lopta u petercu, zatim nije uspeo da iznudi penal, da bi pravi karambol u šesnaestercu gostiju okončao Vulićević udarcem pored desne stative.

Marko Nikolić je u 61. minutu odlučio da je vreme za prvu izmenu i uveo Andriju Živkovića umesto Ninkovića koji je zvižducima navijača ispraćen na klupu, što ga je prilično iznerviralo pa je čak pljunuo ka tribini iza klupe.

Plej-of za Ligu Evrope, prvi meč

Partizan - Nefči 2:2 - u toku

Stadion: Partizana. Gledalaca: 11.000. Sudija: Husein Goček (Turska).

Strelci: 0:1 Silva Kruz (10), 0:2 Silva Kruz (17), 1:2 Silva Kruz a.g. (29), 2:2 Grbić (32).

Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Grbić, Ninković (od 61. Živković), Lazović, Škuletić.

Nefči: Stamenković, Kaue, Silva, Junuzade, Bertući, Ramos, Abdulajev, Flavio, Seidov, Vobaj, N'For.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.