Uživo, 36. minut: MZT Skoplje - Partizan 57:58!

Izvor: Blic, 16.Mar.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, 36. minut: MZT Skoplje - Partizan 57:58!

Košarkaši Partizana igraju u Skoplju meč pretposlednjeg, 25. kola ABA lige protiv MZT-a. Partizan je u prvom meču slavio sa 68:58.

Kako je Partizan u borbi za Fajnal for sa ekipama Radničkog i Budućnosti, a kalkulacije idu u nedogled, za crno-bele je najsigurnije da trijumfuju u ovom i meču poslednjeg kola protiv Solnoka u Beogradu.

Prva četvrtina protekla je u veoma neizvesnoj igri u kojoj je MZT za nijansu bio bolji. Istina, Dejvis i Čekovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su sa dve trojke doneli domaćinu velikih 11:4 na startu meča, ali je trener crno-belih Duško Vujošević naredio striktno pokrivanje šutera pa je MZT u nastavku ove deonice stao.

Milosavljević, Gordon i Gagić su na drugoj strani bili precizni, uglavnom sa linije slobodnih bacanja, pa je prva četvrtina okončana vođstvom MZT-a od 19:17.

Nikolovski i Stojanovski održavali su prednost Skoplja na startu druge četvrtine, ali ni oni ali ni njihovi saigrači nisu pronalazili rešenja za sjajnog Drua Gordona.

Sredinom druge četvrtine prekinut je duel zbog problema sa semaforom, a posle desetominutne pauze, nastavljen je.

Više hiljada gledalaca prisustvovalo je borbi za svaku loptu, poziciju za koš i na kraju, poen, ali su oni ipak izostali. Partizan je u poslednjem napadu preko Lučića došao do minimalne prednosti od 31:30 a realno je očekivati neizvesnu završnicu.

Gordon je postigao osam a Gagić, Lučić i Milosavljević po četiri. U timu Skoplja 10 poena Čekovskog.

Gečevski i Čekovski nastavili su i u trećoj četvrtini da prave problema odbrani Partizana, te su domaći načinili seriju kojom su došli do 37:31, uz faul Gagića u napadu.

Nakon fenomenalnog zakucavanja Gordona i poena Gordića, Skopljanci su uzeli tajm-aut (43:38). Gagić se povratkom u igru iskupio za prekršaj lepim pogađanjem uz faul, a potom je Bogdanović primakao crno-bele na samo poen zaostatka. Ova deonica završena je vođstvom MZT-a 49:47.

Povezane vesti: Vujošević: Beograd i "večiti" nisu dovoljno uradili da bi dobili F4 ABA lige Ćapin demolirao Solnok, Radnički sve bliži vrhu ABA lige Vujošević: Uspeli smo da se fokusiramo na MZT, umeju oni često da iznenade Partizan mislima u Bambergu, MZT ipak pao u Pioniru Stotinak navijača MZT-a došlo iz Skoplja na meč sa Partizanom
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.