Spartak nokautirao Partizana!

Izvor: Mondo, 20.Avg.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spartak "nokautirao" Partizana!

Subotičani iskoristili jedine dve prilike i pobedili Partizan u 6. kolu Superlige 2:1. Crno-beli imali inicijativu, stvorili nekoliko prilika, oštećeni i ostali čak i bez boda.

Ne ide!

Počeo je Partizan da daje znake života kada je Marko Nikolić preuzeo Partizan, ali je onda ponovo pao u komu.

Spartak je u Novom Sadu pobedio crno-bele 2:1 (0:0) i tako se uključio u borbu za vrh sa 12 bodova, jednim manje od Crvene zvezde. "Parni valjak" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je bez daha i deluje da će se i ove sezone vrlo brzo oprostiti od titule.

Ako ovako nastavi - definitivno hoće.

Bio je Partizan bolji, stvorio je nekoliko ozbiljnih prilika, ali mu je završnica bila loša. Realizacija NIKAKVA!

Nemanja Mihajlović, Nikola Đurđić i Miroslav Radović propustili su najbolje šanse u prvom poluvremenu, a iz velike terenske inicijative u drugom delu samo je Leonardo uspeo da pogodio plasiranim udarcem iz daljine u 79. minutu.

Tim pogotkom Partizan je anulirao prednost fomalnog domaćina iz Subotice, koju mu je obezbedio Milan Makarić u 68. minutu. Rezervista "golubova" je iskoristio grešku Evertona na sredini terena, silovito je krenuo ka golu Partizana i kada je došao u zonu šuta, opalio je po lopti, pogodio Nikolu Milenkovića i prevario Bojana Šaranova.

Izjednačenje Partizana nije demoralisalo fudbalere Spartaka. Samo tri minuta pošto je Leonardo pogodio, novu neopreznost odbrane Beograđana i grešku golmana, posle dubinske lopte, koristi Nemanja Milić. Glavom je prebacio Šaranova i rutinski poslao loptu u mrežu.

Utakmicu je sudio najbolji srpski sudija Milorad Mažić, ali se stekao utisak da posao nije odradio na vrhunskom nivou, kakav smo navikli od njega na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima. Bez problema je mogao da pokaže na kreč kada je Ognjen Mudrinski odgurnuo Milenkovića prilikom skoka, a to je morao da uradi nekoliko minuta kasnije kada je Budimir Janošević "pokosio" Miroslava Radovića.

Spartak, kome su predviđali borbu za opstanak, nalazi se odmah ispod prvoplsairane Crvene zvezde, dok je Partizan od maksimalnih 18 bodova osvojio samo sedam.

UŽIVO:

Dueli Partizana i Spartaka poslednjih sezona često su znali da budu uzbudljivi i neizvesni.

"Parni valjak" je prošle sezone, koja i nije bila baš sjajna, imao dosta uspeha protiv "golubova". Partizan je pobedio oba puta u prvenstvu (1:0 i 2:1 - 0:0, 3:0), a i bio je sveukupni pobednik dvomeča u polufinalu Kupa.

Spartak je ove sezone vrlo dobar na početku i trenutno zauzima četvrto mesto sa devet bodova (tri pobede, dva poraza), dva više od crno-belih.

Trener Partizana Marko Nikolić nije menjao dobitnu kombinaciju, tako da se odlučio da u napadu opet bude tandem Nikola Đurđić i Valeri Božinov. Sederik Gogua i Marko Janković izostali su iz protokola zbog povreda.

SASTAVI:

SPARTKA: Janošević, Žuk, Anđić, Pavićević, Mudrinski, Torbica, Ivanović, Bašanović, Farkaš, Ađuru, Ćalasan.

PARTIZAN: Šaranov - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton, Radović, Ilić, Mihajlović - Đurđić, Božinov.

IZ MINUTA...

KRAJ!

82' GOOOOL!

Nemanja Milić koristi priliku koja mu se iznenada ukazala u jeku Partizanove ofanzive. Dobio je dubinsku loptu, laganmo glavom (!) prebacio Šaranova, koji je istrčao do 16 metara, i onda rutinski pogodio gol. Spartak ponovo vodi.




Izvor: YouTube

79' - GOOOOL!

Leonardo je strelac. Prelep gol Brazilca, njegov prvenac. Prihvatio je loptu na 17-18 metara i plasirao je u levi ugao Janoševićevog gola.



Izvor: YouTube

75' - Ako je možda bilo dileme kada je Milenković odgurnut od strane Janoševića, u 75. minutu Mažić je opet pogrešio. Radović je posle kornera bio u prilici na "drugoj stativi", golman Spartaka je zakasnio, uleteo u njega, ali je to bio samo gol-aut.



Izvor: YouTube

71' - Leonardo je na terenu. Saša Ilić ide na klupu.

70' - Vlahović je zamenio Mihajlovića.

68' - GOOOOL!

Spartak vodi. Strelac je Milan Makarić. Iskoristio je grešku Evertona na polovini Partizana, krenuo po sredini ka golu crno-beli, šutirao sa 20-ak metara i preverio Bojana Šaranova. Lopta je na putu ka golu zakačila Milenkovića, što je bilo dovoljno da golmana Partizana onemogući da interveniše.




Izvor: YouTube

62' - Snažan udarac Evertona iz daljine, Janošević brani.

61 - Partizan je oštećen! Mažić je pogrešio, jer je trebalo da dosudi penal za Partizan. Najbolji srpski sudija mogao je lepo da vidi šta se dešavalo u kaznenom prostoru Spartaka. Milenković je bio najviši u skoku posle kornera koji je izveo Mihajlović. Mudrinski je kasnio, odgurnuo je mladog štopera Partizana, ali nije bilo penala.



Izvor: YouTube

56' - Mihajlović je ubacio loptu posle prekida, niko nije uspeo da zahvati loptu i ona je prohujala pored stative. Mada, stekao se utisak da je Ćalasan, ipak, dotakao loptu i da je to bio korner za Partizan. Mažić ga nije video.



Izvor: YouTube

54' - Alen Stevanović je na terenu, izašao je Nikola Đurđić. Napadač Partizana i dalje nema gol, a već je odigrao osam utakmica.

52'
- Nema prilika, ima izmena. Milan Makarić ulazi umesto Vladimira Torbice.

- Počelo je drugo poluvreme.

- Završeno je prvo poluvreme. Spartak je bio daleko od šanse, dok su crno-beli za 45 minuta stvorili dve šanse da povedu, ali ih nisu iskoristili Nemanja Mihajlović i Nikola Đurđić. Milorad Mažić, za sada, nema puno posla u Novom Sadu.

36' - Ognjen Mudrinski! Lep pokušaj bivšeg igrača Crvene zvezde i strelaca za Spartak tri puta ove sezone. Prvu šut ka golu Partizana.

31' - Čekalo se 12. minuta na novu šansu. Đurđić je imao šansu... Ništa od "prvenca", za sada.

19' - PRILIKA! Partizan je imao prvu "stopostotnu" šansu.  Nikola Đurđić je vrlo lepo odigrao u prostor za Nemanju Mihajlovića, jeste krilni napadač bio nešto iskosa sa leve strane, ali je pozicija bila odlična. Janošević je istrčao, skratio ugao, a Mihajlović "bocnuo" i prebacio gol.



Izvor: YouTube

13' - Nemanja Miletić je ubacio loptu sa leve strane, Valeri Božinov je uhvatio volej, ali je odbrana Spartaka bila na mestu. Da nije izblokiran bugarski internacionalac bilo bi vrlo opasno po gol Subotičana.

10' - Nema prilika. Partizan ima posed iz kojeg ne uspeva da stvori priliku.

- Počelo je u Novom Sadu. Nema mnogo publike na "Karađorđu".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.