UŽIVO Poslednja četvrtina, rezultatska klackalica, Cedevita - Partizan 49:52

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO Poslednja četvrtina, rezultatska klackalica, Cedevita - Partizan 49:52

Košarkaši Partizana od 19 časova gostuju Cedeviti u 12. kolu ABA lige, a duel iz Zagreba možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Posle prvog poluvremena rezultat je bio 35:36 (17:23, 18:13).

Crno-beli su oslabljeni u hrvatskoj prestonici, jer će igrati bez povređenog pleja Aleksandra Cvetkovića. Sa druge strane u ekipu se vratio Edo Murić posle skoro šest meseci pauze zbog povrede ramena, a u timu je i Mihajlo Andrić.

Cedevita u ovaj meč ulazi puna samopouzdanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle evroligaškog trijumfa nad Limožom u gostima i sa učinkom 4-3 ima dobre šanse da prođe u Top 16 fazu.

Treća četvrtina: Rezultatska klackalica - najveća razlika tri poena

Po povratku iz svlačionica viđena je rezultatska klackalica. Kod domaćina su precizni bili Babić i Bilan, a u gostujućim redovima sjajni Džons (17 poena) i Vitkovac posle dva plus jedan za 42:43 u 24. minutu.

Nijedna ekipa nije mogla da se odlepi, Pilepić je pogodio trojku sredinom ove četvrtine (47:44), ali su crno-beli penalima Aranitovića i Perovića, uz dobru odbranu opet poveli. Seriju na 0:6 produžio je Đumić za 47:50.

U finišu se pogađalo iz reketa, najpre Babić pa Vitkovac i posle promašene trojke Vokera, Partizan je pred poslednju deonicu imao plus tri, što je bila i najveća razlike u trećoj deonici - 49:52.

Druga četvrtina: Partizan sačuvao vođstvo

Nakon promašaja Vitkovca i Milutinovića, Pilepić je ubacio trojku, a Voker na isti način izjednačio na 25:25. Ipak, Cedevita nije mogla do preokreta, već su Aranitović, Vrabac i Vilson odveli goste na 25:31, pa je trener domaćina Veljko Mršić uzeo tajm-aut u 25. minutu.

Hrvatski evroligaš nikako nije mogao da nađe napadački ritam i pored menjanja petorke, a čak četiri puta mu je lopta izlazila iz koša. Sa druge strane Božić je uspeo malo i da odmori Džonsa koga su menjali Đumić i Perović. Vilson je nastavio sa lošim potezima i greškama, na isteku napada je napravio korake i Zagrepčani su prišli na 31:32.

U nešto sporijem ritmu je završeno prvo poluvreme, a gosti su na predah otišli sa minimalnom prednošću - 35:36. Džons je bio glavni akter sa 13 poena, a čak 10 igrača Partizana se upisalo u strelce, svi koji su igrali osim Đumića.

I Cedevita je imala 10 strelaca, i takođe samo jednog bez poena, Luku Žorića. Najefikasniji je bio Bilan sa sedam, Voker je dodao šest.

Prva četvrtina: Partizanov Džons nepogrešiv, Cedevitin Voker delio blokade

Partizan je susret započeo u petorci Vilson, Marinković, Milutinović, Vitkovac i Džons, a od početka su za domaćina igrali Katić, Vajt, Arapović, Babić, Bilan.

Odlično su crno-beli ušli u utakmicu i došli do 0:5 zahvaljujući Kevinu Džonsu. Ipak, kako je Vilson vezao dve izgubljene lopte, Cedevita je uzvratila serijom 7:0, ali je Džons nastavio nepogrešivo da pogađa za 7:7 u trećem minutu.

Naturalizovani finski plej je nastavio sa očajnom igrom i dodao još dve izgubljene lopte, ukupno četiri, za nepuna četiri minuta. To je hrvatski tim iskoristio da seriju produži na 11:2, a za Partizan je pogađao samo Džons do isteka petog minuta i polovičnog učinka Milutinovića sa penala (11:10).

Partizanovom američkom centru pridružio se Vanja Marinković trojkom, a finiš prve četvrtine obeležila je sjajna blokada kojom je Henri Voker zaustavio Vilsona na polaganju. Ipak, to nije mnogo pomoglo domaćinu, jer je Partizan serijom 3:16 stigao do 14:23, a Voker je trojkom i novom blokadom stavio tačku na prvi period - 17:23.

Kevin Džons je završio četvrtinu sa 11 poena bez promašaja - 4/4 za dva i 1/1 trojke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.