UEFA odobrila: Meč Partizan - Steaua počinje minutom ćutanja zbog žrtava Oluje

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA odobrila: Meč Partizan - Steaua počinje minutom ćutanja zbog žrtava "Oluje"

Utakmica između fudbalera Partizana i Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona počeće minutom ćutanja zbog obeležavanja dve decenije od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji "Oluja".

"Tražili smo to od Uefe i, da, utakmica će početi minutom ćutanja", rekao je agenciji Beta generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Tokom akcije "Oluja" iz Hrvatske je proterano više od 200.000, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ubijeno i nestalo skoro 2.000 Srba.

U Srbiji se u sredu obeležava Dan sećanja na stradanje i progon Srba. Vlada Srbije je apelovala na građane da 5. avgusta u podne zastanu i uz sirene i crkvena zvona odaju poštu Srbima stradalim pre 20 godina.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i rumunske Steaue igra se u sredu od 20.30 na stadionu u Humskoj. U prvom meču, u Bukureštu, bilo je 1:1.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UEFA odobrila minut ćutanja

Izvor: TV Arena Sport, 05.Avg.2015, 11:46

Večerašnja utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Steaue počeće minutom ćutanja povodom obeležavanja dvadeset godina od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji "Oluja"...Utakmica se igra od 20.30 na stadionu u Humskoj. U prvom meču, u Bukureštu, rezultat je bilo 1:1. Strelac...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.